• COROVODA ONLINE PUBLIKON TË DHËNAT E POPULLSISË DERI NË 1 JANAR 2019
  • NË SKRAPAR BANOJNË GJITHËSEJ 17 343 BANORË
  • NË POLIÇAN BANOJNË GJITHËSEJ 17 174 BANORË

Frika dimerore: Rikthehen Kufizimet e Energjise ne Shqiperi?

23-09-2011 Sipas te dhenave me te fundit te Institutit te Statistikave INSTAT ne 6 muajt e pare te vitit 2011 konsumi i energjise elektrike nga Shqipetaret u rrit me 9.7% krahesuar me 6 muajorin e 2010 ndersa prodhimi vendas nuk i kaloi 45.1%. Duke hyre ne stinen e ftohte konsumi i energjise mendohet te jete me i larte kushtezuar kjo nga kushtet klimaterike cka e thene ndryshe kerkon qe konsumimi i energjise elektrike te rritet. Edhe perse shqipetaret ne 2010 perdornin dhe gjenin opsione te lendeve zevendesuese kryesisht lende drusore dhe gas, rritja e cmimit te ketyre dy te fundit jep nje parashikim te zymte te situates energjitike ku ne episodin me te keq rriskohet vendosja e Black Out kombetar ne nivele kufizimi per cdo rreth. Ne cdo rast parashikues ne keta analize importimi i energjise gjate muajve te dimrit parashikohet i veshtire per shkak te cmimit te tregut rajonal ku nuk duhet permendur edhe aftesia ekonomike e qeverise shqipetare nen presionin e nje deficiti te larte. Edhe kete vit energjia do te varet nga rreshjet por serisht do te jete konsumi i larte qe do te sjell probleme ne pritje.
Corovoda On Line

Autentik!

Reklama Online

loading...

skrapari në fletë

PËR KONTAKT - EMAIL: corovodaonline@post.com

Mbështetje

Këtu mund të jetë Njoftimi yt

PERSONALITETI 2018 PËR SKRAPARIN

skrapari në fletë

Reklama Online

loading...

skrapari në fletë

NAVIGON

breakingnews
www.bashkiaskrapar.gov.al www.albrafting.com www.visitskrapar.com

HAPËSIRË PËR REKLAMA APO NJOFTIMET TUAJA