• COROVODA ONLINE PUBLIKON TË DHËNAT E POPULLSISË DERI NË 1 JANAR 2019
  • NË SKRAPAR BANOJNË GJITHËSEJ 17 343 BANORË
  • NË POLIÇAN BANOJNË GJITHËSEJ 17 174 BANORË

Cmimi Nobel i Paqes behet me "tresh" Shpallen Fituesit 2011

07-10-2011 Komiteti Norvegjian i Nobel vendosi qe Cmimi Nobel per Paqen 2011 te ndahet ne tre pjese te barabarta mes Ellen Johnson Sirleaf, Leymah Gbowee dhe Tawakkul Karman per pjesemarrjen me te drejta te plota te grave ne procesin e ndertimit te paqes. Ellen Johnson Sirleaf është presidenti i parë femer ne Afrikës së zgjedhur në mënyrë demokratike. Që nga marrja e postit prej saj qe në vitin 2006, ajo ka kontribuar në sigurimin e paqes në Liberi, për të nxitur zhvillimin ekonomik dhe social, dhe për të forcuar pozitën e grave. Leymah Gbowee eshte aktivizuar dhe të organizuar per te siguruar pjesemarrjen e grave ne zgjedhje përtej linjave etnike dhe fetare  Ajo ka punuar prej vitesh për të rritur ndikimin e rolit te grave në Afrikën Perëndimore gjatë dhe pas luftës. Në rrethanat më të vështira, si para ashtu dhe gjatë "pranverës arabe", Tawakkul Kármán ka luajtur një rol kryesor në luftën për të drejtat e grave dhe për demokraci dhe paqe në Jemen. Me kete cmim dhene per keto gra Komiteti Norvegjez Nobel motivon çmimin për Ellen Johnson Sirleaf, Leymah Gbowee dhe Tawakkul Kármán qe do të ndihmojë për t'i dhënë fund dhunes ndaj grave që ende ndodh në shumë vende, dhe për të realizuar potencialin e madh për demokracinë dhe paqen që gratë mund të përfaqësojë ne cdo vend.
Corovoda On Line

Autentik!

Reklama Online

loading...

skrapari në fletë

PËR KONTAKT - EMAIL: corovodaonline@post.com

Mbështetje

Këtu mund të jetë Njoftimi yt

PERSONALITETI 2018 PËR SKRAPARIN

skrapari në fletë

Reklama Online

loading...

skrapari në fletë

NAVIGON

breakingnews
www.bashkiaskrapar.gov.al www.albrafting.com www.visitskrapar.com

HAPËSIRË PËR REKLAMA APO NJOFTIMET TUAJA