Firmetari i Pavaresise se Shqiperise 28 nentor 1912 Biri i Skraparit Xhelal Koprencka

Ky është një postim elektronik nga Corovoda Online

Ne analet e historise emri i Xhelal Koprenckes birit te Skraparit eshte shume me heret i njohur, por ne 28 nentor 1912 ai do te ishte nje nga 40 firmetaret e dokumentit te Shpalljes se Pavaresise. Po ne tekst Deklarata e Pavaresise se Shqiperise ka kete brendi:
"Ne Vlore me 28 te vjeshtes se trete 1912 pas fjales qe tha z. Kryetar Ismail Qemal Beu me te cilat tregoi rrezikun e madh ne te cilin ndodhet sot Shqiperia, te gjithe delegatet me nje ze venduan qe Shqiperia me sot te behet me vete, e lire e mosvarme"
Ne Kuvendin e mbajtur ne 28 nentor 1912 morren pjese 84 delegate nga te cilet 40 ishin firmetare firmat e te cilave u pasqyruan ne Deklaraten e Pavaresise. Lista e Plote e firmetareve eshte:
 1. ISMAIL QEMALI
 2. DOM NIKOLL KACORRI
 3. ABDYL AZIS VEHBI
 4. JORGJI KARBUNARA
 5. ELMAZ BOCE
 6. ARISTIDH RUCI
 7. ABDI TOPTANI
 8. ABAZ CELKUPA
 9. VELI HARXHI
 10. QAZIM KOKOSHI
 11. JANI MINGA
 12. REXHEP MITROVICA
 13. DHIMITER TUTULANI
 14. MID'HAT FRASHERI
 15. SHEFQET DANI
 16. ZIHNI ABAS KANINA
 17. XHELAL KOPRENCKA
 18. DR. H. MYRTEZA
 19. NURI SOJLLIU
 20. MUSTAFA KRUJA
 21. FERID VOKOPOLA
 22. IMER DALIALLISI
 23. XHEMAL DELIALLISI
 24. NEBI SEFA
 25. ZYHDI OHRIA
 26. HAJREDIN CAKRANI
 27. QEMAL ELBASANI
 28. ILIAZ VRIONI
 29. SALIH GJUKA
 30. DHIMITER BERATI
 31. MURAT TOPTANI
 32. D. EMANUEL
 33. DHIMITER ZOGRAFI
 34. PANDELI CALE
 35. LUIGJ GURAKUQI
 36. BEDRI PEJANI
 37. SPIRO TLLO
 38. THANAS V FLOQI
 39. QEMAL BEJ MULLAI
 40. LEF NOSI 
Ne bashkengjitje Corovoda On Line jep dokumentin e pavaresise ndersa ne zoom paraqitet nenshkrimi i Xhelal Koprenckes ne dokumentin themeltar te Pavaresise se Shqiperise.
Corovoda On Line

edhe ZëRI YT...!

...SEPSE SKRAPARI TY ... TË DO!

Tashmë prej vitesh, Corovoda Online edhe për vitin 2017 pret propozimet tuaja për Sondazhin e përvitshëm Personaliteti i Vitit 2017 për Skraparin Në faqen tonë në facebook tek Notes ( Shënimet ) Janë listuar kandidaturat e viteve të mëparëshme si edhe fituesit. E theksojmë këtë fakt, me qëllimin që propozimet tuaja, të mos përkojnë me emra të mëparshëm. Çdo fushë veprimtarie, art, politikë, letërsi, sociale, arsim, shëndetësi, organzita jofitimprurëse, blogera apo personazhe që kanë një të përbashkët Krenarinë e të qënit përfaqësues të denjë të Skraparit. Deri në mars 2017 ne do të presim çdo propozim tuajin, si në facebook ashtu edhe në rubrikën Kontakt në blogun tonë. Edhe këtë vit 2017, votimi do të ketë të njëjtat kritere, do të bëhet përmes Facebook dhe faktorët që ndikojnë në votim do të jenë numri i pëlqimeve, shpërndarjeve, komenteve sipas përqindjes që do të kenë në votë, që do të bëhen publike më vonë Corovoda Online. Paraprakisht, Faleminderit për ide, sygjerim dhe propozimin tuaj për Personalitetin 2017 të Skraparit. Admin

PËR KONTAKT - EMAIL: corovodaonline@post.com

RRETH

Përmirësimi i Projektit Corovoda Online varet edhe nga, së paku nga ata që munden të kontribuojnë për këtë inisiativë lokale. Çdo Ide, Sygjerim apo Kontributi juaj modest monetar na ndihmon në ndryshimin e imazhit dhe vazhdimësinë tonë bashkë ju. Ne ju falenderojmë që na ndiqni dhe që vijoni prej 6 vitesh të qëndroni me ne. Nga Zemra e Shqipërisë, Drejt e në Zemrën tuaj... Ky është Corovoda Online Blog!

NËN AXHENDË

1 Janar 2017
Festa e Vitit të Ri në Çorovodë këtë vit u takon banorëve, pasi punimet në sheshin qëndror pengojnë aktivitet e organizuara. Festa e ndërrimit të viteve mbipopullon Skraparin nga studentë, emigrantë, migrantë etj.
6 Janar 2017
Simbolika e kësaj dite përkon me atë që quhet ndryshe "Dita e Ujit të Bekuar" Kjo simbolike në vite nënkupton se uji pa të cilin jeta nuk do kishte kuptim, duhet ruajtur për 1 vit pasi besohet se ka veti magjike.
11 Janar 2017
Janë Veteranët e Skraparit që në këtë ditë si çdo vit kujtojnë "Ditën e Shpalljes së Shqipërisë Republikë" Kryesia e Komitetit të Veteranëve Skrapar edhe këtë vit do të mbaj një aktivitet promemorie.
16 Janar 2017
Shkollat, Kopshtet, Çerdhet si dhe Universitetet pritet të rifillojnë mësimin për 2017. Në dy vendime të mëhershme proçesi u shty për shkak të gripit.
17 Janar 2017
96 - Vjetori i Kongresit të Parë Bektashi që u mbajt nga datat 14 - 17 Janar 1921 në Teqenë e Prishtës - Skrapar.
21 Janar 2017
Betaja më e madhe luftarake "Beteja e Tëndës së Qypit" do të jetë në fokus të kësaj dite në Skrapar.

PROMOCION

Recent Entries

PROMOCION

Kjo hapësirë do të konfigurohet së shpejti. Nëse dëshironi që biznesi apo njoftimi juaj të jetë këtu, mos prisni gjatë. Munde të jetë e juaja. Për më shumë përdor opsionin Kontakt dhe ne do ju përgjigjemi menjëherë.

TOPLIST 20 COROVODA RADIO JANAR 2017

1.Clean Bandit - Rockabye
2.Sia - Never give up
3.Bebe Rexha - I got you (new)
4.LP - Lost on you
5.Rocky Martin - Vente pa'ca
6.Little Mix - Touch
7.John Legend - Love me now (new)
8.RagNbon man - Human
9.Pink - Just like fire
10.Dua Lipa - No lie (new)

11.J.Balvin - Safari

12.Zara Larson - I'd like
13.Ariana Grande - Side 2 Side
14.Indila - Garde l'equlibre
15.Juan Magan - Baila conmigo
16.Alan Walker - Alone
17.Seyya - Chocolata
18.Martin Jensen - All i wanna do
19.Yall&Gabriella - Hundered milles
20.Shakira - Chantaje

MË HERËT

HAPËSIRË PËR REKLAMA APO NJOFTIMET TUAJA