• COROVODA ONLINE PUBLIKON TË DHËNAT E POPULLSISË DERI NË 1 JANAR 2018
  • NË SKRAPAR BANOJNË GJITHËSEJ 17 476 BANORË
  • NË POLIÇAN BANOJNË GJITHËSEJ 17 271 BANORË

Koordinata X. Skrapari i fjaleve...te arta. Pasazhe mes Fjaleve te Urta te Zones

Urtesia popullore e Skraparit eshte nje prej vlerave te shquara qe i shtohet mozaikut te madh te fjaleve te urta ne gjithe boten shqipfolese. Me vecantite e saj, Fjala e Urte Skraparase eshte ajo qe do te gjej nje pasqyrim ne kete postim me shpresen se kemi permbledhur disa prej fjaleve te urta me tradicionale te zones.

Corovoda On line, ju prpozon ne vijim disa prej ketyre fjaleve te urta, te mocme sa vete fjala. Jemi ne Muzeal ne Rubriken Koordinata X me pikantet e Skraparit nder vite.

Burri s'matet me pellembe po me zemer.
Qeni i pangopur te ha.
Me mire nen dhè i mbuluar, se mbi dhè i gjynjezuar.
Mish te ngordhur edhe egersira nuk ha.
Mos shko pas qerres se tjetrit.
Mos kerko veze te pjekura ne hell.
Kush vret nuk flet.
Se liges ruaju, e mira te ndjek vete nga pas.
Ndarja eshte me e mira e te ligave.
C'ka shtepia te mos marre vesh fqinjeria.
Mos u bej thes i Cpuar.
Mos degjo C'thote ai per vete, por degjo C'thone bota per te.
Sa do te rrojme do te degjojme.
Edhe shakaja ka kohen dhe vendin e vet.
Goten e pare e pi vete, te dyten, pi rakia rakine, te treten, pi rakia njerine.
Huqi vdes shtate dite pas shpirtit.
Rakia eshte me e mire se allahu, se rakia merr mendjen e ta kthen prape, kurse allahu , ta merr e s`ta jep me.
Kur te vjen pleqeria, nuk te do as bir, as bija; edhe qeni kur te sheh, ulet ne bisht e te leh.
Yti syne ta nxjerr me shume se bota.
©Corovoda On Line

Autentik!

Reklama Online

loading...

skrapari në fletë

PËR KONTAKT - EMAIL: corovodaonline@post.com

Mbështetje

Këtu mund të jetë Njoftimi yt

NËN AXHENDË

skrapari në fletë

Reklama Online

loading...

skrapari në fletë

NAVIGON

breakingnews
www.bashkiaskrapar.gov.al www.albrafting.com www.visitskrapar.com

HAPËSIRË PËR REKLAMA APO NJOFTIMET TUAJA