• NJË 29 VJEÇAR NGA SKRAPARI ARRESTOHET NË TIRANË
  • SHTETASI U ARRESTUA BASHKË ME 2 PERSONA TË TJERË PËR LËNDË NARKOTIKE
  • SIPAS POLICISË NGA KONTROLLI I BANESËS KU JETONTE I RIU NGA SKRAPARI U GJET CANNABIS
  • NDALIMI I 3 SHTETASVE U BË PASI PAS KONTROLLIT FIZIK 0.4 GRAM KOKAINË DHE 2.2 GRAM CANNABIS
  • NDËRSA NË SHTËPINË E 29 VJEÇARIT U GJET NJË SASI PREJ 90.8 GRAM CANNABIS

Koordinata X: Vitet 70' në Skrapar. Thyen Tabutë! Gratë e para traktoriste

Të ishe në qytet por të punoje në fshat... dhe më së shumti të ishe grua... Jemi në një kohë tjetër por Corovoda Online shkon me rubrikën Koordinata X në mes vitet 70'. Për të parën herë në historikun e Skraparit, gruaja e parë që do të mbante timonin e një traktori të së dikurshmes "S.M.T"  ishte Xhezmije Dyrmishi. Shumë shpejt, në fokus të vëmendjes patriarkale me të cilën bashkëjetonte prej qindra vitesh Skrapari do t'i linte vend edhe figurën e gruas së fortë, të shkathët të timonit të një aspirimi për barazi gjinore që sapo lindte në Skraparin e thellë. Fill pas saj, në një tjetër nismë një tjeter grua - "shofere" apo traktoriste le ta themi më mirë, do t'i shtohej Skraparit. Ajo do të ishte Xhevahire Nano do të ishte në drejtim te traktorit edhe ajo por jo e vetme. Pasi pak kohë më pas do ti bashkohej bashkëshortit të saj edhe ky punonte traktorist. Më vonë në Skrapar kjo "dukuri" po e quajmë për kohën e atëhershme dukuri u pasua edhe nga Fatmira Gode etj. Detaje pakëz të veçanta por që synojmë të sjellim edhe copëza të një jete tepër të  pasur të së djeshmes skraparase. Misioni i Corovoda Online për njohjen e Skraparit shumëdimesional vijon.
©Corovoda Online / Pamje marrë ne Web

Autentik!

Reklama Online

loading...

skrapari në fletë

PËR KONTAKT - EMAIL: corovodaonline@post.com

Mbështetje

ALSSH SKRAPAR - Kjo faqe mbështetet nga Agjensia Lokale e Sigurimeve Shoqërore Skrapar.

skrapari në fletë

loading...

NAVIGON

Nga Dje

Gjithmonë

Përherë

www.bashkiaskrapar.gov.al www.albrafting.com www.visitskrapar.com

HAPËSIRË PËR REKLAMA APO NJOFTIMET TUAJA