• COROVODA ONLINE PUBLIKON TË DHËNAT E POPULLSISË DERI NË 1 JANAR 2019
  • NË SKRAPAR BANOJNË GJITHËSEJ 17 343 BANORË
  • NË POLIÇAN BANOJNË GJITHËSEJ 17 174 BANORË

Tashmë Poliçan dhe Skrapar. Ja dy bashkitë dhe fshatrat që ato do të përfshijnë

Foto: Harta e vitit 1684 Skrapari
Nëse Skrapari deri në fund të 2014 quhej Krahinë dhe në të përfshihej edhe Poliçani pritet që 2015 sipas draftit të Komisionit të Posaçëm për Reformën Administrativo - Territoriale të vij me ndryshime në kufijtë administrative të asaj që jemi mësuar deri më tani. Bashkia Çorovodë do të njihet kështu që nga 2015 edhe me emërtesën Bashkia Skrapar dhe do të përfshijë thuajse të gjitha Komunat e Skraparit. Ndërsa Bashkia Poliçan do t'i bashkohen edhe disa njësi vendore që deri më parë ishin nën juridiksionin e Beratit. Me shtrirjen më të madhe gjeografike do të jetë Skrapari. Konkretisht fshatrat që do të jenë pjesë të këtyre njësive do të jenë:
Bashkia Poliçan / Qyteti Poliçan
Tërpan/ Fshatrat: Tërpan, Teman, Paraspuar, Tozhar, Vokopolë, Dodovec, Rehovë, Zhapokikë, Çorogjaf, Panarit, Plashnik i Madh, Lugas, Zhitom i Madh, Zhitom i Vogël.
Vërtop/ Fshatrat: Mbrakull, Vërtop, Kapinovë, Zgërbonjë, Vodicë, Fushë Peshtan, Peshtan, Drenovë, Lybeshë, Tomor i madh, Tomor i vogël, Bregas.


Bashkia Skrapar (Çorovodë)/ Qyteti Çorovodë
Qendër Skrapar/ Fshatrat: Zogas, Kalanjas, Dhorës, Veseshtë, Polenë, Osojë, Grepckë, Liqeth, Rehovicë, Orizaj, Cerovë, Veleshnjë, Nishicë, Sharovë, Çerenisht, Buzuq, Munushtir, Radësh, Koritë, Mollas, Gradec, Vërzhezhë, Slatinjë, Strorë.
Bogovë/ Fshatrat: Bogovë, Kakrukë, Dobrushë, Përparim, Bargullas, Novaj, Nishovë, Jaupas, Selan. Vëndreshë/ Fshatrat: Lavdar, Spatharë, Therepel, Valë, Vëndreshë e Madhe 1, Vëndreshë e Vogël 2, Vëndreshë e Malit 3, Ibro.
Çepan/ Fshatrat: Çepan, Muzhakë, Rog, Zabërzan i Ri, Zabërzan, Blezënckë, Malind, Muzhënckë, Sevran i madh, Sevran i Vogël, Qeshibes, Strënec, Kakos, Prishtë.
Potom/ Fshatrat: Potom, Gjergjovë, Koprënckë, Gërmenj, Visockë, Qafë, Helmës, Backë, Melskë, Nikollarë, Dyrmish, Staraveckë.
Leshnjë/ Fshatrat: Turbohovë, Kapinovë, Krastë, Krushovë, Faqekuq, Gostënckë, Leshnje, Vlushë, Bërsakë.
Gjerbës/ Fshatrat: Mëlovë, Zaloshnjë, Gjerbës, Ujanik, Gradec, Strafickë, Vishanj, Barçi 1, Barçi 2, Kuç, Rehovë, Grëmsh, Gjogovicë, Floq.
Zhepë/ Fshatrat: Grevë, Posten, Kovaçanj, Gurazez, Çorrotat, Cericë, Zhepë, Leskovë, Trebël, Dunckë, Rromas, Tërrovë, Dobrenj, Buranj, Luadh, Shpatanj.

©Corovoda Online

Autentik!

Reklama Online

loading...

skrapari në fletë

PËR KONTAKT - EMAIL: corovodaonline@post.com

Mbështetje

Këtu mund të jetë Njoftimi yt

PERSONALITETI 2018 PËR SKRAPARIN

skrapari në fletë

Reklama Online

loading...

skrapari në fletë

NAVIGON

breakingnews
www.bashkiaskrapar.gov.al www.albrafting.com www.visitskrapar.com

HAPËSIRË PËR REKLAMA APO NJOFTIMET TUAJA