• COROVODA ONLINE PUBLIKON TË DHËNAT E POPULLSISË DERI NË 1 JANAR 2019
  • NË SKRAPAR BANOJNË GJITHËSEJ 17 343 BANORË
  • NË POLIÇAN BANOJNË GJITHËSEJ 17 174 BANORË

Koordinata X: Kush ishte dëshmori i parë i Çetës Partizane të Skraparit

Rikthehet rubrika e klikuar Koordinata X në Corovoda Online me Skraparin ndër vite. Këtë postim për të ndarë me lexuesin edhe një detaj tjetër që mund ti shtohet informacioneve tuaja. Hajri Shpatanji ishte dëshmori i parë Partizane të Skraparit. Ai ra dëshmor në 30 janar 1943. I lindur në fshatin Shpatanj të Tomorricës në një familje të varfër por me vlera të larta patriotike në pranverën e 1942 do të radhitej në çetën partizane të Skraparit. Në një raport të asaj kohe Komisari i Çetës Ramiz Aranitasi informonte Komitetin Qarkor të Beratit ku shkruante:
" Kur jepej alarmi i rrethimit ishte mitralozi i Hajri Shpatanit që lajmëronte: ja të qëndronte deri në vdekje, ja të dorëzohej pa kushte. Që në momentet e para u shqua si luftëtar trim dhe i vendosur".
Në fundin e vitit 1942 pasi ktheheshin nga aksioni i goditjes së Xhandarmërisë së Barmashit në Kolonjë Hajri Shpatanji sëmuret rëndë dhe komanda e çetës partizane vendosi që përkohësisht ai të largohej nga çeta për t'u mjekuar në spital. Pavarësisht insistimit të tij pë të vijuar të qëndronte në çetë, ai u dërgua fillimisht me një grup partizanësh në fshatin Zhaban e ku me pas do të kurohej në spitalin e Beratit e më tej në atë të Tiranës ku do të shuhej në përjetësi natën e 30 janarit 1943
©Corovoda Online

Autentik!

Reklama Online

loading...

skrapari në fletë

PËR KONTAKT - EMAIL: corovodaonline@post.com

Mbështetje

Këtu mund të jetë Njoftimi yt

DIMRI QË LAM PAS

skrapari në fletë

Reklama Online

loading...

skrapari në fletë

NAVIGON

breakingnews
www.bashkiaskrapar.gov.al www.albrafting.com www.visitskrapar.com

HAPËSIRË PËR REKLAMA APO NJOFTIMET TUAJA