• COROVODA ONLINE PUBLIKON TË DHËNAT E POPULLSISË DERI NË 1 JANAR 2019
  • NË SKRAPAR BANOJNË GJITHËSEJ 17 343 BANORË
  • NË POLIÇAN BANOJNË GJITHËSEJ 17 174 BANORË

Koordinata X: Ramiz Aranitasi. Qëndroi vetëm një vit në Skrapar por populli i Skraparit e deshi si birin e vet

Në Koordinata X këtë herë do të ndalemi pak në figurën e Heroit Ramiz Aranitasi emrin e të cilit mban ende sot me krenari Shkolla e Mesme e Përgjithshme në Çorovodë. Ramiz Aranitasi lindi në Aranitas një fshat i Mallakastrës. Në Skrapar qëndroi vetëm një vit nga muaji maj 1942 deri në qershor 1943 ndërsa ende nuk i kishte mbushur 20 vjeç. Ai do të vinte në Skrapar si luftëtar i thjeshtë por emri i tij ishte i njohur që ndër vitë pasi në 1939 ishte pjesë e demostratave antifashiste te prillit 39', në demostrimin e 28 nëtorit 1940 deri në demostratën e 8 Nëntorit 1941 në Korçë ku u themelua Partia Komunsite e Shqipërisë. Shumë shpejt ai do të zgjidhej nënkomandant në Çetën e Skraparit. Në 31 gusht 1942 në fshatin Mëlovë ai nguli shtizën e flamurit në mes të fshatit në sy të fashistëve dhe i detyroi tradhëtarët të dorëzonin armët. Në fundin e muajit shtator 1942 ai u caktua Komisari në Çetën e dytë të Skraparit. Në një periudhë të shkurtër çeta e drejtuar nga Ramiz Aranitasi goditi dhe asgjësoi 9 postë komanda të karabinierisë dhe xhandarmërisë. Ai u vra natën e 22 qershorit 1943 në fshatin Leshnjë nga ballistët.
©Corovoda Online

Autentik!

Reklama Online

loading...

skrapari në fletë

PËR KONTAKT - EMAIL: corovodaonline@post.com

Mbështetje

Këtu mund të jetë Njoftimi yt

DIMRI QË LAM PAS

skrapari në fletë

Reklama Online

loading...

skrapari në fletë

NAVIGON

breakingnews
www.bashkiaskrapar.gov.al www.albrafting.com www.visitskrapar.com

HAPËSIRË PËR REKLAMA APO NJOFTIMET TUAJA