• COROVODA ONLINE PUBLIKON TË DHËNAT E POPULLSISË DERI NË 1 JANAR 2019
  • NË SKRAPAR BANOJNË GJITHËSEJ 17 343 BANORË
  • NË POLIÇAN BANOJNË GJITHËSEJ 17 174 BANORË

Shkrimi: Balkan Insight citon Çorovodën dhe Kanionet e Osumit. Intervista me Zamir Spatharën e Albania Rafting

Tabloidi balkan BalkanInsight iu referua gjatë kësaj jave edhe bukurive të Kanioneve të Osumit. Mediapressi balkanik iu referua edhe një bisede bërë me Zamo Spatharën e Albania Rafting Group. Në shkrimin e javës së dytë të këtij shtatori 2014 thuhet: (shqipërimi: corovodaonline)
Si shumë fëmijë të moshës, në qytetin e vogël të Çorovodës së mesviteve '80-të,  Zamir Spathara kalonte shumë kohë duke lundruar në Kanionet e lumit Osum me komerdaret e gomave të traktorit. "Sa herë që zbrisja poshtë me shpejtësi, zemra ndalte dhe nuk e besoja eksitencën e kësaj bukurie në Shqipëri. I bëra një premtim vetes për t'a bërë këtë vend të njohur në gjithë botën, gjë që për atë kohë tingëllonte e pabesueshme për shokët e mi." - thotë Spathara. Nën regjimin stalinist të Enver Hoxhës, Shqipëria ishte një ndër vendet më të izoluara në botë, që sot mund të krahësohej me Korene e Veriut. Gjithësesi pas rënies së sitemit komunist në 1991, turistët filluan të vinin gradualisht, dhe kanionet e lumit Osum janë një ndër destinacionet më të njohura në vend. Kanioni është i gjatë rreth 13 kilometra, me një rrjedhje të klasit 2, dhe me një ekosistem unik të shkurreve mesdhetare.
Shkrimi i plotë u publikua në balkaninsight dhe corovoda online solli tek ju vetëm disa fragmente kortezi Balkan Insight.
©Corovoda Online / Kortezi Balkan Insight shkrimi i plotë në gjuhë parësore anglisht mund të ndiqet këtu

Autentik!

Reklama Online

loading...

skrapari në fletë

PËR KONTAKT - EMAIL: corovodaonline@post.com

Mbështetje

Këtu mund të jetë Njoftimi yt

DIMRI QË LAM PAS

skrapari në fletë

Reklama Online

loading...

skrapari në fletë

NAVIGON

breakingnews
www.bashkiaskrapar.gov.al www.albrafting.com www.visitskrapar.com

HAPËSIRË PËR REKLAMA APO NJOFTIMET TUAJA