• COROVODA ONLINE PUBLIKON TË DHËNAT E POPULLSISË DERI NË 1 JANAR 2019
  • NË SKRAPAR BANOJNË GJITHËSEJ 17 343 BANORË
  • NË POLIÇAN BANOJNË GJITHËSEJ 17 174 BANORË

Koordinata X: Qazim Metani Mjeku i njohur skraparas. Viti 1988 dënohesh për fjalën e Lirë.

Ndonse vitet ikin shpejt, është një ndër emrat e njohur të mjekësisë skraparase dhe vazhdon të jetë duke i rezistuar dhe sfiduar asaj që kohët bënë mbi të. Në këtë shkrim Koordinata X dhe Corovoda Online do të ndalet pak në vitet 1988 ndërsa një gjyq i pazakontë i mbajtur në 14 shtator 1988 në Gjykatën e Rrethit Skrapar e cila do të jepte akuzën tipike të kohës "Agjitacion dhe Propagandë" për doktor Qazim Metani. Mbase kjo edhe sepse regjimi nuk i kishte shumë qejf mendimtarët e fjalës së lirë. Por çfarë u tha asokohe kundër tij: "më ka pyetur për Teorinë e Frojdit, që në qëndër vë seksin, dhe se po t'u heqësh njerëzve organet seksuale u bie edhe potenca mendore" (dëshmia Z) "mjekët tanë nuk njihen jashtë shtetit po nuk dhanë disa provime suplementare jashtë shtetit" (dëshmia W) "udhëheqësit flasin keq për modën e huaj, por ama fëmijët e tyre i lejojnë të vishen me modë të huaj... fëmijët e udhëheqësve dalin dhe i shikojnë jashtë shtetit ndeshjet e sportit me shpenzimet e shtetit" (dëshmia Y) Corovoda Online ka kodifikuar me iniciale dëshmitë e kohës kujtojmë flasim për vitet 1988, ndërsa mendimet progresiste për kohën e Shqipërisë hermetike dukeshin si shfaqje e huaj. Mbi këto dëshmi u ngrit një gjyq. Gjyq?!... Referuar kohës gjithçka do të kishte të bënte me krim për agjitacion dhe propagandë kundër shtetit çka binte ndesh me nenin numër 55/1 të Kodit Penal të diktaturës. Në përfundim të çështjes ai u deklarua fajtor (vetëm nga bisedat e lira që bënte duke ndarë këto opinione) dhe u dënua 6 vjet me heqje lirie. Por për skraparasit ishte dhe mbetet një krenari më shumë... dhe me shumë përkushtim në Skraparin e tij ai vijon të jetë mjeku i njohur dhe intelektual që në çdo kohë me çantën e tij nën krah, nën ecejaket e një qyteti të vogël, fal shumë.
©Corovoda Online

Autentik!

Reklama Online

loading...

skrapari në fletë

PËR KONTAKT - EMAIL: corovodaonline@post.com

Mbështetje

Këtu mund të jetë Njoftimi yt

DIMRI QË LAM PAS

skrapari në fletë

Reklama Online

loading...

skrapari në fletë

NAVIGON

breakingnews
www.bashkiaskrapar.gov.al www.albrafting.com www.visitskrapar.com

HAPËSIRË PËR REKLAMA APO NJOFTIMET TUAJA