• COROVODA ONLINE PUBLIKON TË DHËNAT E POPULLSISË DERI NË 1 JANAR 2019
  • NË SKRAPAR BANOJNË GJITHËSEJ 17 343 BANORË
  • NË POLIÇAN BANOJNË GJITHËSEJ 17 174 BANORË

Dyshimi: Objekti 4500 vjeçar fshihej në Çorovodë. Video: Zbulohet Kupa e Lotëve

Një video, që besohet se daton në 2003 me një cilësi jofort të mirë mund të konsiderohet si një ndër gjetjet e rralla në zonën e Skraparit. Video shfaq sesi gjendet një objekt mes një masë shkëmbore (apo të fortë) dhe jep me detaje momentet kur fillimisht prej saj dalin 3 monedha dhe një gur i konsideruar si gur kozmik. Me minutazhin që kalon objekti shfaqet më i plotë. Në video shfaqet edhe një hartë legjendë.
Por për çfarë dyshohet se bëhet fjalë? Disa arkeologë janë të mendimit se objekti në fjalë quhet Kupa e Lotëve. quajtur ndryshe Kupa e Krishtit. Duke ju referuar edhe skice hartës ku shfaqet përkrah Kupës së Lotëve edhe një kryq, mendimtarët thonë se nisja e gjithçkaje mund të bëhet nga harta.

Kjo hartë bënë fjalë për kupën e Kosma Etolianit  e cila mungonte kur u gjet kufoma e tij dhe bashke me eshtrat mungonte kryqi dhe kupa e loteve. Kryqin behet fjale se e ka marre Camilio Prashniket…dijetari i njohur , ndërsa Kupën e Lotëve e mori dikush që u nis t'a çonte në Malin e Shenjtë por që duke u ndiekur nga turqit ai ndaloi ne Corovode dhe e fshehu te “Varri i Murgut”...pikerishte aty ku e shikoni dhe ne video. Kjo kupe eshte dhuruar Kosma Etolianit  nga patriarku i Stambollit ... sipas hartes dhe shenimit. Kupa e Loteve ka tre monedha me shkrim arabe brenda..te cpuara..dhe nje gure kozmik.. Eshte e rende 280-300 grame  dhe nuk eshte prej ari. Shkrimi dhe harta e tregojne se kjo eshte Kupa e shenjte e Loteve dhe qe eshte shkruajtur me germa kuniforme si ato te shumereve gati 4500 vjete p e s…Ne harte keto cilesohen si “shkrimet e shenjta”

Pak kohe me pare nga shtepia botuese Saras eshte perkthyer libri “Guri i Gjarprit” ne te cilin thuhet se “Kupen e Krishtit e ruajne Shqiptaret” ….!!!!

Nësekjo rezulton e vërtetë ky mund të jetë një ndër objektet më të rëndësishme që gjendet nëpër kohëra në Skrapar. Skrapari prej vitesh frekuentohet nga kërkuesit e gojëdhënave mitologjike dhe historike.

©Corovoda Online

Autentik!

Reklama Online

loading...

skrapari në fletë

PËR KONTAKT - EMAIL: corovodaonline@post.com

Mbështetje

Këtu mund të jetë Njoftimi yt

DIMRI QË LAM PAS

skrapari në fletë

Reklama Online

loading...

skrapari në fletë

NAVIGON

breakingnews
www.bashkiaskrapar.gov.al www.albrafting.com www.visitskrapar.com

HAPËSIRË PËR REKLAMA APO NJOFTIMET TUAJA