• COROVODA ONLINE PUBLIKON TË DHËNAT E POPULLSISË DERI NË 1 JANAR 2019
  • NË SKRAPAR BANOJNË GJITHËSEJ 17 343 BANORË
  • NË POLIÇAN BANOJNË GJITHËSEJ 17 174 BANORË

Festivali - Isopolifonia: Skrapari vlerësohet në FFT me çmimin e karrierës. FOTO

Nga datat 20 dhe 21 Nëntor 2015 në Vlorë u mbajt Festivali Folklorik Tipologjik i Isopolifonisë. Ky festival ka hapur siparin për të parën herë në 2004 ndërsa sivjet ishte në edicionin e tij të 11të. Grupe folklorike të ndryshme nga zonat e Vlorës, Tepelenës, Gjirokastrës, Sarandës, Delvinës, Himarës, Mallakastrës, Korçës, Devollit, Fierit, Beratit, Skraparit, Gramshit, Kolonjës ishin pjesë e këtij edicioni, që kryesisht miklon zonat e jugut të Shqipërisë. Çdo grup ishte seleksionuar referuar kritereve burimore e të trashëgimisë të shumëzërshes Iso një karakteristikë e muzikës së Jugut të Shqipërisë. Edhe Skrapari ishte pjesë në këtë aktivitet dhe në mes duartrokitjesh në sallën "Petro Marko" në Vlorë kënga e interpretuar mjeshtësisht nga Nesim Mëno dhe grupi arritën me vleësimin "Çmimi i Karrierës". Corovoda Online sjell një imazh bashkëngjitje gjatë perfomancës së Grupit Folklorik të Skraparit. Në fund të eventit u dhanë edhe çmime të tjera ku më kryesori u fitua nga një grup folklorik nga Himara Nga datat 20 dhe 21 Nëntor 2015 në Vlorë u mbajt Festivali Folklorik Tipologjik i Isopolifonisë. Ky festival ka hapur siparin për të parën herë në 2004 ndërsa sivjet ishte në edicionin e tij të 11të. Grupe folklorike të ndryshme nga zonat e Vlorës, Tepelenës, Gjirokastrës, Sarandës, Delvinës, Himarës, Mallakastrës, Korçës, Devollit, Fierit, Beratit, Skraparit, Gramshit, Kolonjës ishin pjesë e këtij edicioni, që kryesisht miklon zonat e jugut të Shqipërisë.

Çdo grup ishte seleksionuar referuar kritereve burimore e të trashëgimisë të shumëzërshes Iso një karakteristikë e muzikës së Jugut të Shqipërisë. Edhe Skrapari ishte pjesë në këtë aktivitet dhe në mes duartrokitjesh në sallën "Petro Marko" në Vlorë kënga e interpretuar mjeshtësisht nga Nesim Mëno dhe grupi arritën me vleësimin "Çmimi i Karrierës". Corovoda Online sjell një imazh bashkëngjitje gjatë perfomancës së Grupit Folklorik të Skraparit. Në fund të eventit u dhanë edhe çmime të tjera ku më kryesori u fitua nga një grup folklorik nga Himara.
© Corovoda Online / Imazhet për rrjetin tonë nga M.M. via facebook mesazh

Autentik!

Reklama Online

loading...

skrapari në fletë

PËR KONTAKT - EMAIL: corovodaonline@post.com

Mbështetje

Këtu mund të jetë Njoftimi yt

DIMRI QË LAM PAS

skrapari në fletë

Reklama Online

loading...

skrapari në fletë

NAVIGON

breakingnews
www.bashkiaskrapar.gov.al www.albrafting.com www.visitskrapar.com

HAPËSIRË PËR REKLAMA APO NJOFTIMET TUAJA