• COROVODA ONLINE PUBLIKON TË DHËNAT E POPULLSISË DERI NË 1 JANAR 2019
  • NË SKRAPAR BANOJNË GJITHËSEJ 17 343 BANORË
  • NË POLIÇAN BANOJNË GJITHËSEJ 17 174 BANORË

Çorovoda - 77 Vjet Çlirim - Çlirimi i Çorovodës së 1942' gjeti pasqyrim edhe në mediat e ndryshme

Në këtë seri postimesh Speciale të Corovoda Online në kuadër të 77-Vjetorit  kornizojmë shkurtimisht edhe lidhur me përhapjen informacionale që pati ky zhvillim ne vend e më gjerë. Jehona e aksionit mbërriti deri në Pezë ku ishte duke u zhvilluar Konferenca e Pezës. Madje në rezolucionin e saj thuhej: "Në Skraparin e Riza Cerovës çeta partizane po zë milicë e karabinierë me dyzina dhe po çarmatos oficerët e tyre."
 
Çlirimi i Çorovodës pati jehonë jo vetëm brenda vëndit por edhe jashtë në arenën ndërkombëtare. Për të folën radio BBC e Londrës, Radio Roma, Berlini etj,. Kurse në gazetën "Zëri i Popullit" në tetor 1942 theksohej për këtë aksion: "Çeta partizane e Skraparit po ndjek gjurmët e Rizait, të Avniut e Ali Kelmendit, po mobilizon burrat e malit për çlirimin e atdheut nga thundra e ndytë e okupatorit"
.

Çlirimi i Çorovodës pati një jehonë të madhe sepse ngriti në një shkallë më të lartë moralin dhe bindjen e popullit në mbarë vendin për fitoren mbi fashizmin, për drejtësinë e qëllimeve që kishte lufta partizane, u krijua besimi në popull se fashizmi me luftë të vendosur, me solidaritet e moral të lartë mund të thyhej përfundimisht.

Çlirimi i Çorovodës shënoi falimentimin politik e ushtarak të pushtuesve e tradhëtarëve sepse ata nuk mundën më të sillnin administratën e tyre në Skrapar edhe pse organizuan disa operacione te tjerë.


Corovoda Online / Fatjon Kaloçi

Autentik!

Reklama Online

loading...

skrapari në fletë

PËR KONTAKT - EMAIL: corovodaonline@post.com

Mbështetje

Këtu mund të jetë Njoftimi yt

DIMRI QË LAM PAS

skrapari në fletë

Reklama Online

loading...

skrapari në fletë

NAVIGON

breakingnews
www.bashkiaskrapar.gov.al www.albrafting.com www.visitskrapar.com

HAPËSIRË PËR REKLAMA APO NJOFTIMET TUAJA