• COROVODA ONLINE PUBLIKON TË DHËNAT E POPULLSISË DERI NË 1 JANAR 2019
  • NË SKRAPAR BANOJNË GJITHËSEJ 17 343 BANORË
  • NË POLIÇAN BANOJNË GJITHËSEJ 17 174 BANORË

Statistikat: Ja disa detaje që duhen ditur mbi Zgjedhjet në USA 2016 për President

Në 8 Nëntor 2016 në Shtetet e Bashkuara të Amerikës do të votohet për Presidentin e Ri. Republikanët apo Demokratët? Trump apo Clinton? Thuajse sytë e gjithë botës do të jenë të martën në atë që pritet të jetë sfida e nxehtë e dy kandidatëve mjaft të përfolur. Trump për deklaratat e çuditshme dhe Clinton për skandalin e emaileve. Por shohim disa statistika mbi votën e pritshme të së martës 8 nëntor 2016.
VOTUES
- Shtetas me të drejtë vote për këto zgjedhje do të jenë 218,959,000
PJESËMARRJE
- Përqindje e amerikanëve që kanë thënë se do marrin pjesë në këto zgjedhje 2016 - 69%
- Përqindje e amerikanëve që thanë se do merrnin pjesë në zgjedhjet 2012 - 76%
- Përqindje e amerikanëve që votuan në zgjedhjet e vitit 2012 - 57.5 %
- Shteti me pjesëmarrjen më të lartë në votime - Minesota - 75%
- Shteti me pjesëmarrjen më të ulët në votime - Utah - 53.1%
GJINIA
- Nga Meshkujt priten të marrin pjesë në votime 69.1% e tyre
- Nga Femrat priten të marrin pjesë në votime 72.8% e tyre
RACA
- Nga Raca e Bardhë priten të marrin pjesë në votime 73.5% e tyre
- Nga Raca e Zezë priten të marrin pjesë në votime 69.7% e tyre
- Nga Raca Aziatike priten të marrin pjesë në votime 55.3% e tyre
- Nga Raca Hispanike priten të marrin pjesë në votime 59.4% e tyre
MOSHA
- Nga mosha 18 deri 24 vjeç priten të marrin pjesë në votime 58.5% e tyre
- Nga mosha 25 deri 34 vjeç priten të marrin pjesë në votime 66.4% e tyre
- Nga mosha 35 deri 44 vjeç priten të marrin pjesë në votime 66.9% e tyre
- Nga mosha 45 deri 54 vjeç priten të marrin pjesë në votime 73.5% e tyre
- Nga mosha 55 deri 64 vjeç priten të marrin pjesë në votime 76.6% e tyre
- Nga mosha 65 deri 74 vjeç priten të marrin pjesë në votime 78.1% e tyre
- Nga mosha 75 dhe mbi 75 vjeç priten të marrin pjesë në votime 76.6% e tyre
ARSIMIMI
- Nga niveli arsimor pa shkollë të mesme priten të marrin pjesë në votime 50.5% e tyre
- Nga niveli arsimor me shkollë të mesme priten të marrin pjesë në votime 64.1% e tyre
- Nga niveli arsimor me kolegje priten të marrin pjesë në votime 75.3% e tyre
- Nga niveli arsimor me shkollë të lartë bachelor priten të marrin pjesë në votime 81.2% e tyre
- Nga niveli arsimor me studime më të larta arsimi priten të marrin pjesë në votime 85.8% e tyre
ARSYET KRYESORE QË VOTUES TË NDRYSHËM NUK DO TË VOTOJNË
1. Janë të zënë me punë të ndryshme 17.1% e atyre që nuk do votojnë
2. Të painteresuar për të votuar 13.4% e atyre që nuk do votojnë
3. Nuk pëlqejnë asnjë nga kandidatët apo fushatën e tyre 12.9% e atyre që nuk do votojnë
4. Arsye të tjera 11.3% e atyre që nuk do votojnë
5. Janë jashtë qyteteve apo zonave të tyre 8.8% e atyre që nuk do votojnë
6. Sëmundje ose paaftësi 14.9% e atyre që nuk do votojnë
7. Nuk e Di 7% e atyre që nuk do votojnë
8. Probleme me Rregjistrimin e tyre 6% e atyre që nuk do votojnë
9. Qëndra e Votimit është larg 2.7% e atyre që nuk do votojnë
10. Probleme me trasportin 2.6% e atyre që nuk do votojnë
11. Harroj të votoj 2.6% e atyre që nuk do votojnë
12. Kushtet e Motit 0.2% e atyre që nuk do votojnë

Corovoda Online / U.S Census Bureau : Voting and Registration

Autentik!

Reklama Online

loading...

skrapari në fletë

PËR KONTAKT - EMAIL: corovodaonline@post.com

Mbështetje

Këtu mund të jetë Njoftimi yt

DIMRI QË LAM PAS

skrapari në fletë

Reklama Online

loading...

skrapari në fletë

NAVIGON

breakingnews
www.bashkiaskrapar.gov.al www.albrafting.com www.visitskrapar.com

HAPËSIRË PËR REKLAMA APO NJOFTIMET TUAJA