• COROVODA ONLINE PUBLIKON TË DHËNAT E POPULLSISË DERI NË 1 JANAR 2019
  • NË SKRAPAR BANOJNË GJITHËSEJ 17 343 BANORË
  • NË POLIÇAN BANOJNË GJITHËSEJ 17 174 BANORË

Studimi: Asbesti - Skrapari në Kategorinë e Dytë të qyteteve me eternitet e dëmshme të së kaluarës

Një studim i bërë në Shqipëri me titull "Asbesti në Shqipëri - Problemet dhe Sfidat" ka marrë në analizim të dhëna të përdorimit të asbestit në Shqipëri nga viti 1930 e deri në 1990. Sasitë e mëdha të asbesitit quajtur ndryshe amiant janë përdorur gjerësisht në ndërtime e para 90'. Studimi liston të grupuara në kategori qytetet ku janë përdorur më shumë asbest. Skrapari renditet në Kategorinë e Dytë përsa i përket sasisë së madhe të asbestit të përdorur në ndërtime. Nga 5 000 deri 9 999 ton asbest besohet se janë përfshirë në objektet ndërtimore në qytete ku përfshihet edhe Skrapar. Alarmi ngrihet sidomos për ata banorë banesat e të cilëve kanë ende Eternite e shumëpërdorura në atë kohë ku rreziku që paraqet prania e tyre është shumë i lartë në impaktin shëndetësor. Balkanweb citon një kategorizim me 4 zona të qyteteve me rrisk të lartë nga përdorimi i asbestit.
Kategoria 1 përfshin qytete Elbasan, Qarku Vlorë dhe Rrethi Durrës ku ka një ngarkesë së lartë përdorimi të asbestit në mbi 10 000 tonë ( referuar diapazonit kohor 1930 - 1990 )
Kategoria 2 përfshin qytete Fier, Lushnje, Gramsh dhe Skrapar ku ka një përmbajtje nga 5 000 deri në 9 999 ton asbest ( referuar diapazonit kohor 1930 - 1990 )
Kategoria 3 Tirana, Librazhd, Mallakastër, Gjirokastër ku përmbajtja e asbestit shkon nga 1 000 deri në 4 999 ton ( referuar diapazonit kohor 1930 - 1990 )
Kategora 4 përfshin qytete ku prania e asbestit është më e ulët se 1 000 ton.
Eternitet kanë në përmbajtje amiant një ndër shkaktarët kryesorë kancerogjen.
Corovoda Online

Autentik!

Reklama Online

loading...

skrapari në fletë

PËR KONTAKT - EMAIL: corovodaonline@post.com

Mbështetje

Këtu mund të jetë Njoftimi yt

DIMRI QË LAM PAS

skrapari në fletë

Reklama Online

loading...

skrapari në fletë

NAVIGON

breakingnews
www.bashkiaskrapar.gov.al www.albrafting.com www.visitskrapar.com

HAPËSIRË PËR REKLAMA APO NJOFTIMET TUAJA