• NJË 29 VJEÇAR NGA SKRAPARI ARRESTOHET NË TIRANË
  • SHTETASI U ARRESTUA BASHKË ME 2 PERSONA TË TJERË PËR LËNDË NARKOTIKE
  • SIPAS POLICISË NGA KONTROLLI I BANESËS KU JETONTE I RIU NGA SKRAPARI U GJET CANNABIS
  • NDALIMI I 3 SHTETASVE U BË PASI PAS KONTROLLIT FIZIK 0.4 GRAM KOKAINË DHE 2.2 GRAM CANNABIS
  • NDËRSA NË SHTËPINË E 29 VJEÇARIT U GJET NJË SASI PREJ 90.8 GRAM CANNABIS

Koordinata X: 14 Janar 1921 Prishtë, Skrapar - Mbahet Kongresi i Parë Bektashi në Shqipëri - VIDEO

Në 14 janar 1921 në fshatin Prishtë, Skrapar filloi punimet Kongresi i Parë Bektashian Shqipëtar i cili u mbajt në Teqenë e Prishtës. Corovoda Online bën një ndalesë në këtë event të rëndësishëm që sot përkon me 96 vite promemorie. Më herët bektashinjtë i ishin drejtuar përmes një shkrese qeverisë së Sulejman Delvinës, ku e njoftonin ndër të tjera se: "baballarët bektashi do të mbajnë një mbledhje të përgjithshme në Teqe të Prishtës së Skraparit në janar 1921 për një reformë bektashiane morale në Shqypni, e sipas rregullave duam edhe një përfaqësues që të jetë në atë tarikat..."
Kongresi u mbajt mes datave 14 - 17 janar 1921 dhe në të morrën pjesë delegatë nga e gjithë Shqipëria. Qeveria u përfaqësua nga patrioti Feim Zavalani. Në punimet 3 ditore Kongresi miratoi statutin e quajtur ndryshe si " Lidhja Bektashiane" me 28 nene ku në nenin 8 shprehej Pavarësia e Bektashizmës Shqipëtare. Statuti bektashi pati rëndësinë jo vetëm për bektashizmën Shqipëtare por edhe për besimet e tjera për krijimet e statuteve të tyre. Corovoda Online risjell një material video dokumentar ku flitet për historikun e Kongresit të parë Bektashi që u mbajt në Prishtë, Skrapar

Corovoda Online

Autentik!

Reklama Online

loading...

skrapari në fletë

PËR KONTAKT - EMAIL: corovodaonline@post.com

Mbështetje

ALSSH SKRAPAR - Kjo faqe mbështetet nga Agjensia Lokale e Sigurimeve Shoqërore Skrapar.

skrapari në fletë

loading...

NAVIGON

Nga Dje

Gjithmonë

Përherë

www.bashkiaskrapar.gov.al www.albrafting.com www.visitskrapar.com

HAPËSIRË PËR REKLAMA APO NJOFTIMET TUAJA