• COROVODA ONLINE PUBLIKON TË DHËNAT E POPULLSISË DERI NË 1 JANAR 2019
  • NË SKRAPAR BANOJNË GJITHËSEJ 17 343 BANORË
  • NË POLIÇAN BANOJNË GJITHËSEJ 17 174 BANORË

Popullsia - Skrapari "barazohet" me Poliçanin - Verifikimi i adresave mund të uli ndjeshëm numrin e popullsisë

Sipas Corovoda Online numri i popullsisë së Skraparit po shkon drejt rënies, kjo e fundit pritet të jetë më konkrete kur në Shqipëri të përfundoj proçesi i Verifikimit të Adresave. Referuar disa të dhënave jozyrtare dy qytetet që ishin pjesë e një Bashkie para 2015 Poliçani dhe Skrapari tani me ndarjen e re administrative territoriale po barazohen në shifra përsa i përket numrit të popullsisë. Ndarje e re Territoriale i ka shtuar disa njësi Bashkisë Poliçan që kuptohet si shtim numri popullsie në total. Ndërsa Bashkia Skrapar mbetet nën njesitë e mëparshme nën juridiksion por ka një rënie të numrit të popullsisë.
Ndërsa në Vitin 2015 Numri i Popullsisë për Bashkinë Skrapar sipas Rregjistrit të Gjendjes Civile shkonte në 19 372 banorë referuar të dhënave të 2016 në këto 2 vjet ka afro 1 000 persona më pak.
Por le të shohim pak si rezulton me të dhënat e vitit 2016 popullsia në Skrapar:
SKRAPARINumri i Popullsisë 01.01.2016Numri i familjeve 01.01.2016
Qyteti Çorovodë6 1542 126
Njësia Çepan1 016364
Njësia Potom1 125344
Njësia Qëndër dhe Leshnje4 7731 513
Njësia Vëndreshë dhe Bogovë3 0991 030
Njësia Gjerbës dhe Zhepë2 264722
POLIÇANINumri i Popullsisë 01.01.2016Numri i familjeve 01.01.2016
Qyteti Poliçan8 3312 932
Njësia Tërpan2 544773
Njësia Vërtop7 2712 176

Në total rezulton se numri i popullsisë i përafrohet shifrës 18 000 në të dyja bashkitë, dikur pjesë e një të vetme.
Por proçesi i verifikimit të adresave, i cili ka nisur në Shqipëri nga 2 kompani shqiptare dhe një e huaj deri në mes vitin 2017 do të japi një rezultat paraprak të verifikimit real të shtetasve rezident sipas adresave të tyre të banimit. E konvertuar në shifra pritet që numri real i popullsisë të pësoj një rënie tjetër.

Corovoda Online / Imazhi me karakter ilustrativ

Autentik!

Reklama Online

loading...

skrapari në fletë

PËR KONTAKT - EMAIL: corovodaonline@post.com

Mbështetje

Këtu mund të jetë Njoftimi yt

DIMRI QË LAM PAS

skrapari në fletë

Reklama Online

loading...

skrapari në fletë

NAVIGON

breakingnews
www.bashkiaskrapar.gov.al www.albrafting.com www.visitskrapar.com

HAPËSIRË PËR REKLAMA APO NJOFTIMET TUAJA