• COROVODA ONLINE PUBLIKON TË DHËNAT E POPULLSISË DERI NË 1 JANAR 2019
  • NË SKRAPAR BANOJNË GJITHËSEJ 17 343 BANORË
  • NË POLIÇAN BANOJNË GJITHËSEJ 17 174 BANORË

Requiem - Një Minutë Heshtje! - I Paharruari Zeni Kapllani

Ai lindi në vitin 1934 në Vërzhezhë, Skrapar. Pasi mbaroi studimet në Shkollën e Bashkuar të Oficerëve Tiranë, do të niste detyën e tij fillimisht në një repart ushtarak në Gjirokastër, si komandant toge e që më pastaj filloi të ngjiste shkallët, Komandant Batalioni, Shef i Shtabit të Brigadës e në fund Komandant i Forcave Vullnetare në Skrapar. Në 21 Janar 2016, kur në kalendarin e lavdishëm të memories historike të Skraparit do të kujtohej 72 Vjetori i Betjës së Tendës së Qypit, mes dëborës së janareve dhe erës së athët ai nguli këmbë se mes të pranishmëve do të vinte atje. U priu të rinjve përpara dhe u ngjit. Kur u kthye këmbët ishin mbushur me dëborë... por ai qëndroi deri në fund në axhendën e aktiviteteve. Një ditë më pas shëndeti i tij u ligështua nga Skrapari në Berat e më pas në Tiranë ku zemra ndali rrahjen e fundit me kujtimin historik të pranisë së tij i pamunguar në asnjë aktivitet ai asnjëherë nuk do na mungoj... në përjetësi. Këshilli Bashkiak i Çorovodës, për meritat dhe kontributin e tij e ka vlerësuar me titullin "Qytetar nderi"
Corovoda Online / Material burimor nga libri "Një Minutë heshtje" i autorit Sefedin Methoxha

Autentik!

Reklama Online

loading...

skrapari në fletë

PËR KONTAKT - EMAIL: corovodaonline@post.com

Mbështetje

Këtu mund të jetë Njoftimi yt

DIMRI QË LAM PAS

skrapari në fletë

Reklama Online

loading...

skrapari në fletë

NAVIGON

breakingnews
www.bashkiaskrapar.gov.al www.albrafting.com www.visitskrapar.com

HAPËSIRË PËR REKLAMA APO NJOFTIMET TUAJA