• COROVODA ONLINE PUBLIKON TË DHËNAT E POPULLSISË DERI NË 1 JANAR 2019
  • NË SKRAPAR BANOJNË GJITHËSEJ 17 343 BANORË
  • NË POLIÇAN BANOJNË GJITHËSEJ 17 174 BANORË

Çorovoda - 75 Vjet Çlirim - Luftimet zgjatën në Skrapar edhe pas 5 shtatorit 1942

Në 5 Shtator 1942, u çlirua Çorovoda, e njohur ndryshe si kryeqëndra e Skraparit. Shpesh, ka ngatërresa lidhur me referencën: Skrapari apo Çorovoda u çlirua në 5 shtator 1942? Përgjigja, prej vitesh mbetet e njëjtë: Çorovoda.
Më poshtë, i referohemi disa vend nderimeve në Skrapar që kanë datime pas datës 5 Shtator 1942, kjo për një arsye të thjeshtë në referencën time - vendet e memorialeve, lapidarëve etj, janë gjerësisht të lidhura me data, dhe në rastin tonë kjo na dëshmon se në Skrapar luftimet kanë vazhduar edhe pas çlirimit të Çorovodës.

  • Kakrukë, Skrapar:
Në Lapidarin që ndodhet në Kakrukë, Skrapar përshkrimi thuhet si më poshtë:
Këtu më 6-dhjetor 1942 u goditën forcat e milicisë fashiste. Lapidar kushtuar aksionit të çetëve të Kakrukës e të Therepelit më 6 dhjetor 1942

  • Orizaj, Skrapar:
Në Lapidarin që ndodhet në Orizaj, Skrapar (një lokalitet i afërt me Çorovodën) përshkrimi thuhet si:
Këtu më 18 shtator 1942 Çeta e Skraparit kreu aksionin kundër një grupi milicësh. Lapidar kushtuar aksionit të Çetës së Skraparit më 18 shtator 1942.

  • Bogovë, Skrapar:
Në Lapidarin që ndodhet në Bogovë, një qëndër e njësisë administrative me të njëjtin emër e Skraparit, përshkrimi thuhet si më poshtë:
Këtu, Më 10 tetor 1943 partizanët çarmatosën forca të shumta të ushtrisë italiane.

  • Radësh, Skrapar:
Në Lapidarin që ndodhet në Radësh, Skrapar (një fshat pjesë e njësisë administrative Qëndër, Skrapar) përshkrimi thuhet si më poshtë:
Lapidar kushtuar luftimeve të shumta të forcave territoriale partizane të qendrës e të Potomit kundër ballistëve në dhjetor të vitit 1943.

  • Bargullas, Skrapar:
Në Lapidarin që ndodhet në Bargullas, një fshat i njësisë administrative Bogovë, Skrapar përshkrimi thuhet si më poshtë:
Lapidar kushtuar luftës së batalionit të parë të Brigadës së parë Sulmuese kundër forcave balliste më 9 shkurt 1944.

  • Qafë-Shkozë, Skrapar:
Në Lapidarin që ndodhet në vendin e quajtur Qafa e Shkozës, përshkrimi thuhet si më poshtë:
Në datën 2 qershor 1944 këtu, në qafën e Shkozës është zhvilluar një nga betejat e lavdishme të L.N.Ç. Lapidari i Qafën e Shkozës kushtuar Brig 7-të dhe të 12-të sulmuese dhe batalionit partizan “Riza Cerova.”Corovoda Online / Fatjon Kaloçi

Autentik!

Reklama Online

loading...

skrapari në fletë

PËR KONTAKT - EMAIL: corovodaonline@post.com

Mbështetje

Këtu mund të jetë Njoftimi yt

DIMRI QË LAM PAS

skrapari në fletë

Reklama Online

loading...

skrapari në fletë

NAVIGON

breakingnews
www.bashkiaskrapar.gov.al www.albrafting.com www.visitskrapar.com

HAPËSIRË PËR REKLAMA APO NJOFTIMET TUAJA