• COROVODA ONLINE PUBLIKON TË DHËNAT E POPULLSISË DERI NË 1 JANAR 2018
  • NË SKRAPAR BANOJNË GJITHËSEJ 17 476 BANORË
  • NË POLIÇAN BANOJNË GJITHËSEJ 17 271 BANORË

Çorovoda - 75 Vjet Çlirim - Mars 1941 - Benito Musolini "Duçja" në Tomorr, Skrapar - FOTO


Skrapari ka qënë arenë e betejave luftarake për më së shumti dy faktorë: Shtrirja e gjerë gjeografike dhe relievi i thyer dhe e dyta njerëz besnik e luftëtarë. E në harkun kohor të viteve, zbresim në 1941, ndërsa Benito Musolini allias Duçja kreu një inspektim në Zonat e Tomorrit, Skrapar nga datat 2 deri në 22 mars 1941. Ai ishte i shoqëruar në këtë inspektim që po i bëhej Vijës së Demarkacionit të Frontit Italo - Grek, nga Komandanti i Përgjithshëm i Forcave Italiane në Shqipëri, Ugo Cavallero si edhe eksponentë të tjerë të lartë ushtarak italianë. Fotoja është bërë në shpatet e malit Tomorr në Skrapar ku ndodhej edhe vija e Demarkacionit të frontit Italo - Grek.
Corovoda Online / Fatjon Kaloçi / Gazeta Shqiptare

Autentik!

Reklama Online

loading...

skrapari në fletë

PËR KONTAKT - EMAIL: corovodaonline@post.com

Mbështetje

Këtu mund të jetë Njoftimi yt

NËN AXHENDË

8 Gusht - 76 vite nga Krijimi i BRASH, Lirzë, Helmës Skrapar
15 Gusht - 8 vite krijim i blogut lokal Corovoda Online
15 Gusht - Në promemorie kjo përkon me një ndër aksidentet e rënda të ndodhura në skrapar. Në Grepckë, 6 të rinj humbën jetën pasi një mjet me të cilin udhëtonin ra në brendësi të Kanionit Osum
19 Gusht - Në Zaloshnje, mbahet festa e zonës
20 Gusht - 74 vite nga Krijimi i Brigadës 16 Therepel, Skrapar
21 Gusht - Sivjet është Ditë pushimi në Shqipëri përkon me festë fetare.
22 Gusht - Dita Zyrtare e Pelegrinazhit Bektashi në Kulmak
23 Gusht - 83 vite nga rënia e heroit Riza Cerova
25 Gusht - Mbyllet zyrtarisht Pelegrinazhi Bektashi në Kulmak, Skrapar
25 Gusht - 26 Vite nga Greva e Poliçanit, Greva e parë Sindikaliste në Shqipëri
27 Gusht - 41 vite nga ndarja nga jeta e heroit Zylyftar Veleshnja
27 Gusht - Kjo datë konsiderohet si datë e krijimit të Kooperativës së parë në Skrapar, e cila u krijua në Vërzhezhë Skrapar në 1955

skrapari në fletë

Reklama Online

loading...

skrapari në fletë

NAVIGON

breakingnews
www.bashkiaskrapar.gov.al www.albrafting.com www.visitskrapar.com

HAPËSIRË PËR REKLAMA APO NJOFTIMET TUAJA