• NJË 29 VJEÇAR NGA SKRAPARI ARRESTOHET NË TIRANË
  • SHTETASI U ARRESTUA BASHKË ME 2 PERSONA TË TJERË PËR LËNDË NARKOTIKE
  • SIPAS POLICISË NGA KONTROLLI I BANESËS KU JETONTE I RIU NGA SKRAPARI U GJET CANNABIS
  • NDALIMI I 3 SHTETASVE U BË PASI PAS KONTROLLIT FIZIK 0.4 GRAM KOKAINË DHE 2.2 GRAM CANNABIS
  • NDËRSA NË SHTËPINË E 29 VJEÇARIT U GJET NJË SASI PREJ 90.8 GRAM CANNABIS

Çorovoda - 75 Vjet Çlirim - "Pronari" i Çorovodës së Vitit 1914 - DOKUMENT

Ai ishte "Biznesmeni" i Çorovodës së vitit 1914 për pasurinë që kishte asokohe por më tepër për faktin historik se ai kishte në pronësi një Furrë Buke në Çorovodë. Quhej Riza Sinani dhe një shkresë (bashkëngjitur) përshkruan karakteristikat e tij dhe "faktin" pse pas çlirimit e quajtën Kulak. Kjo sepse si i pasur që ishte preferonte të rrinte me agallarë e bejlerë ku në përshkrim citohet një prej tyre Muharrem Kapllani .

Por vite më pas në 1959 përmes kësaj shkrese i propozohej Partisë "Që ti hiqej titulli Kulak Riza Sinanit" pasi ishte plakur dhe se nuk po "sillej keq" Shkresë e firmosur nga Sekretari i Parë i Komitetit të Partisë asokohe Elmas Teme.
  • Pasuria Gjatë Rregjimit të Zogut:
Kishte 60 dylym, 200 krerë bagëti, 3 qe, një furrë buke në Çorovodë
  • Pasuria Gjatë Okupacionit Fashist
Tokë ka patur 60 dylym, 100 krerë bagëti, një pendë qe, dy kafshë samari dhe furrën
  • Pasuria Pas Çlirimit
Ka patur të njëjtën ekonomi, me këtë ekonomi ushqenin 30 veta që jetonin bashkë me vëllezërit.
Corovoda Online / Fatjon Kaloçi

Autentik!

Reklama Online

loading...

skrapari në fletë

PËR KONTAKT - EMAIL: corovodaonline@post.com

Mbështetje

ALSSH SKRAPAR - Kjo faqe mbështetet nga Agjensia Lokale e Sigurimeve Shoqërore Skrapar.

skrapari në fletë

loading...

NAVIGON

Nga Dje

Gjithmonë

Përherë

www.bashkiaskrapar.gov.al www.albrafting.com www.visitskrapar.com

HAPËSIRË PËR REKLAMA APO NJOFTIMET TUAJA