• NJË 29 VJEÇAR NGA SKRAPARI ARRESTOHET NË TIRANË
  • SHTETASI U ARRESTUA BASHKË ME 2 PERSONA TË TJERË PËR LËNDË NARKOTIKE
  • SIPAS POLICISË NGA KONTROLLI I BANESËS KU JETONTE I RIU NGA SKRAPARI U GJET CANNABIS
  • NDALIMI I 3 SHTETASVE U BË PASI PAS KONTROLLIT FIZIK 0.4 GRAM KOKAINË DHE 2.2 GRAM CANNABIS
  • NDËRSA NË SHTËPINË E 29 VJEÇARIT U GJET NJË SASI PREJ 90.8 GRAM CANNABIS

Çorovoda - 75 Vjet Çlirim - Reagimi i datës 5 dhe 7 shtator 1942 nga Karabinieria për ngjarjet në Çorovodë

Në dy materiale të mëposhtme, i referohemi përmbajtjes së tekstit të dy shkresave që mbajnë Nr.Prot 2041/5 dhe 4880/20 dhe të lëshuara nga Komandant Gjeneral Brigade Silve Robine në drejtim të Komandës Supreme të Karabinierisë Mbretërore Shqiptare. Në të dy këto raporte, citohen zhvillimet e 5 Shtatorit 1942 në Çorovodë.

(1)
Komandës Supreme të Karabinierisë Mbretërore Shqiptare
Nr.2041/5 datë 05/09/1942

P.T. Mëkëmbësisë Mbretërore
Kryesisë së Këshillit të Ministrave, Tiranë.


... Gjendja ushtarake e tenencës së Çorovodës, bahet ma tepër e kritikshme, sulmi prej anës rebeleve vazhdon me rreptësi. Na rezultojnë 4 të plagosur rëndë, ndër të cilët edhe komandanti i tyre... Komunikacioni i prerë...

                                                        Komandant Gjeneral Brigade
                                                                 Silve Robine
(2)
Komanda e Karabinierisë
Nr.4880/20 datë 07/09/1942

P.T. Kryeministrisë Tiranë


Në orën 13:00 fuqitë e armatosura që veprojnë në Skrapar, janë thyer nga çetat kryengritëse dhe u sprapsën. Prefekti ka urdhëruar boshatisjen e Çorovodës dhe të zonave rreth e rrotull.
Në Therepel kanë organizuar qëndresë në pritje të fuqive....

                                                        Komandant Gjeneral Brigade
                                                                 Silve RobineCorovoda Online / Fatjon Kaloçi

Autentik!

Reklama Online

loading...

skrapari në fletë

PËR KONTAKT - EMAIL: corovodaonline@post.com

Mbështetje

ALSSH SKRAPAR - Kjo faqe mbështetet nga Agjensia Lokale e Sigurimeve Shoqërore Skrapar.

skrapari në fletë

loading...

NAVIGON

Nga Dje

Gjithmonë

Përherë

www.bashkiaskrapar.gov.al www.albrafting.com www.visitskrapar.com

HAPËSIRË PËR REKLAMA APO NJOFTIMET TUAJA