• NJË 29 VJEÇAR NGA SKRAPARI ARRESTOHET NË TIRANË
  • SHTETASI U ARRESTUA BASHKË ME 2 PERSONA TË TJERË PËR LËNDË NARKOTIKE
  • SIPAS POLICISË NGA KONTROLLI I BANESËS KU JETONTE I RIU NGA SKRAPARI U GJET CANNABIS
  • NDALIMI I 3 SHTETASVE U BË PASI PAS KONTROLLIT FIZIK 0.4 GRAM KOKAINË DHE 2.2 GRAM CANNABIS
  • NDËRSA NË SHTËPINË E 29 VJEÇARIT U GJET NJË SASI PREJ 90.8 GRAM CANNABIS

Çorovoda - 75 Vjet Çlirim - Si rezultonte Popullsia dhe Gjendja pas diegies së fshatrave dhe masakrave - Viti 1914

Nga vitet në vite, betejat e zhvilluara në Skrapar nga forcat armike, kanë lënë padyshim qindra të vrarë edhe mes popullsisë së thjeshtë të Skraparit. Pas 1913 në bilanc të kryer faktik me prani mjekësh dhe ekipe, në 1914 shumë shtëpi ishin djegur në zonën e Skraparit dhe popullsia e mbetur u hodh numerikish në bilance. Por çfarë thuhet në dokumentet e kohës, për gjendjen sesi rezultonin pas operacioneve e masakrave të kryera në Skrapar këto vendbanime? Çfarë kishte mbetur pas tyre?
Ja si jepet gjendja pas sulmeve, diegieve dhe masakrave në 1914 në Skrapar.

1. Malind - 22 banorë - 3 shtëpi
2. Sevran - 195 banorë - 84 shtëpi
3. Gjorgjove - 15 banorë - 2 shtëpi
4. Backë - 21 banorë - 3 shtëpi
5. Koprënckë - 52 banorë - 8 shtëpi
6. Qeshibes - 73 banorë - 9 shtëpi
7. Kakos - 4 banorë - 1 shtëpi
8. Krushovë - 94 banorë - 21 shtëpi
9. Muzhënckë - 62 banorë - 11 shtëpi
10. Skorovodë (shkruhet) - 10 banorë - 2 shtëpi
11. Leshnja - 17 shtëpi
12. Muzhaka - 153 banorë - 17 shtëpi
13. Prishtë - 150 banorë - 32 shtëpi
14. Qafë - 14 banorë - 1 shtëpi
15. Vlushë - 8 banorë - 1 shtëpi
16. Grepcka - 46 banorë - 13 shtëpi

Corovoda Online / Fatjon Kaloçi

Autentik!

Reklama Online

loading...

skrapari në fletë

PËR KONTAKT - EMAIL: corovodaonline@post.com

Mbështetje

ALSSH SKRAPAR - Kjo faqe mbështetet nga Agjensia Lokale e Sigurimeve Shoqërore Skrapar.

skrapari në fletë

loading...

NAVIGON

Nga Dje

Gjithmonë

Përherë

www.bashkiaskrapar.gov.al www.albrafting.com www.visitskrapar.com

HAPËSIRË PËR REKLAMA APO NJOFTIMET TUAJA