• COROVODA ONLINE PUBLIKON TË DHËNAT E POPULLSISË DERI NË 1 JANAR 2019
  • NË SKRAPAR BANOJNË GJITHËSEJ 17 343 BANORË
  • NË POLIÇAN BANOJNË GJITHËSEJ 17 174 BANORË

Poliçan - Vitet 70'të - Nga Uzina Largohen 27 emra me biografi " jo të pastër"

Jemi me një tjetër postim por kët herë, nga dokumentat autentikë Corovoda Online ndalet në Poliçanin e viteve 70'të. Punëtorët e Uzinës duhej të selektoheshin, jo vetëm për faktin se aty ndodhej sekreti i madh ushtarak ( për kohën Uzina e Armëve ) por edhe se për së brendshmi një seri reagimesh kishin nisur për të famshmen Biografi të Pastër. Në dokumentin e mëposhtëm Corovoda Online publikon të Censuruar në Emra, një listë prej 27 punëtorësh që duhej të largoheshin pa asnjë diskutim tjetër nga puna pasi biografia e tyre çedonte.

Por çfarë thuhet në këtë dokument?

... prandaj Komiteti Ekzekutiv i Këshillit Popullor të rrethit, Drejtoria dhe Komiteti i Partisë i Uzinës, duhet të mbajnë parasysh këto orientime që në uzinë të pranohen punëtor me biografi të pastër.

Lista e Punëtorëve të Larguar nga Uzina me Qëndrim të Keq.


1. S.M. - NB Ka qënë 6 muaj në burg për vjedhje
2. N.B.  - N.Komunale ka qënë dënuar 1 vit
3. A.D. - NB ka xhaxhain e burrit të vrarë ballist
4. H.D. - NFP ka xhaxhanë të vrarë ballist
5. H.A. - NB ka vjerrin të dënuar 10 vjet për vrasjen e një partizani si dhe një nip të dënuar ...
6. Y.A. - NB e shoqja e H
7. N.D. - Tepelenë, ka gjyshin kulak
8. B.M. - NB ka një dajo të pushkatuar nga partia dhe gjyshin e gruas Kulak
9. D.N. - NB e shoqja e B.
10. T.H. - NPyjore, ka vëllain në burg për vjedhje
11. A.H. - NB i jati ka qënë në burg 3 muaj
12. N.F. - NB babai i saj ka qënë me ballin dhe është plagosur nga forcat partizane
13. A.D. - NB Ka patur vjerrin pa triska fronti
14. H.G. - NB ka qënë i pasur jepte para me fajde, djali i tyre është dënuar 7 vjet për tentativë për arratisje
15. XH.XH. - Tepelenë, Ka një dajo të arratisur
16. N.K. - NB një vëlla në burg për tentativë arratisje, një kushëri i parë është arratisur gjatë luftës
17. D.E. - Poliçan (papunë) ka babanë të plagosur ballist
18. Z.K. - NB është e shoqja e N.
19. P.K. - N.Komunale ka dy kushërinj të parë të arratisur në SHBA
20. XH.K. - Poliçan, (papunë ) është e shoqja e P
21. T.H.  - Poliçan (papunë ) është dënuar vëllai për veprimtari armiqësore
22. N.A. - NB, ka një xhaxha të vrarë si ballist
23. A.K. - NB, ka një xhaxha të vrarë ballist
24. N.K. - NB, ka qënë në burg për vjedhje
25. D.M. - Q.Stalin, është hequr për xhaxhanë e gruas, ështi i shoqi i N.M.
26. N.M. - Q.Stalin xhaxhai i saj ka qënë toger i ballit
27. H.K. - NB, ka xhaxhanë e babait të vrarë si ballist.

Shkresa në fund firmoset nga Sekretari i Parë i Komitetit të Partisë së Rrethit

Corovoda Online

Autentik!

Reklama Online

loading...

skrapari në fletë

PËR KONTAKT - EMAIL: corovodaonline@post.com

Mbështetje

Këtu mund të jetë Njoftimi yt

DIMRI QË LAM PAS

skrapari në fletë

Reklama Online

loading...

skrapari në fletë

NAVIGON

breakingnews
www.bashkiaskrapar.gov.al www.albrafting.com www.visitskrapar.com

HAPËSIRË PËR REKLAMA APO NJOFTIMET TUAJA