• NJË 29 VJEÇAR NGA SKRAPARI ARRESTOHET NË TIRANË
  • SHTETASI U ARRESTUA BASHKË ME 2 PERSONA TË TJERË PËR LËNDË NARKOTIKE
  • SIPAS POLICISË NGA KONTROLLI I BANESËS KU JETONTE I RIU NGA SKRAPARI U GJET CANNABIS
  • NDALIMI I 3 SHTETASVE U BË PASI PAS KONTROLLIT FIZIK 0.4 GRAM KOKAINË DHE 2.2 GRAM CANNABIS
  • NDËRSA NË SHTËPINË E 29 VJEÇARIT U GJET NJË SASI PREJ 90.8 GRAM CANNABIS

Dritëro Agolli, Xhevahir Spahiu, Ferit Lamaj për Iljaz Kapxhiun - Ja si shprehen "korifejtë"

... Sa për humorin dhe zgjuarsinë e Iljaz Kapxhiut, rrallë që t'i gjesh një të dytë: Hazërxhevap e barutthatë, punëtor i letrave dhe siç ishte një gjuetar i mirë pylli, ashtu ishte edhe një gjuetar i shkëlqyer i fjalëve të qëlluara...
Dritëro Agolli

...Veç mallit për vendlindjen, për Tomorrin në Skrapar më sillte edhe Iljazi, një nga miqtë e mij më të mirë e më të vjetër...
Xhevahir Spahiu

... Iljaz Kapxhiu, la emër jo vetëm në prozën humoristike, por edhe në thumbat përvëlues të zgjuarsisë popullore. Miku, Kolegu dhe bashkëqytetari i tij i pandarë, Zylyftar Hoxha, pas shuarjes nga jeta të Iljazir, qëmtoi me një punë tepër pasionante e përkushtuese sentenca, replika, flakërima, që Iljazi i kishte të çastit, të atypëratyshme. Të çastit por që vinin nga një përvojë e gjatë dhe e rrallë e humorit dhe mençurisë së zonës.
Iljazin e kam njohur edhe vetë. Takoheshim shpesh, sidomos në "Hosteni" si edhe gjatë ditëve të humorit dhe satirës në Shkodër dhe në Durrës. Madje ndonjë nga fabulat e mia, si "Mushka dhe Gomari" është fryt i atyre ditëve të humorit, vjelë nga thesari i të pashtershmit Iljaz Kapxhiu. Një humorist i veçantë, që ndryshonte nga ne të tjerët, pasi ishte i zoti të bënte humor jo vetëm në faqet e shtypit e të librave, por edhe në jetë. Në jetë, me bisedat intime e në salla shkrimtarësh ai ishte më i çlirët, më shigjetar dhe i pastër si vesa mëngjesore...

Ferit Lamaj
Një Shkrim i shkëputur nga libri "Flakërimat e Iljaz Kapxhiut", nga Zylyftar Hoxha

Autentik!

Reklama Online

loading...

skrapari në fletë

PËR KONTAKT - EMAIL: corovodaonline@post.com

Mbështetje

ALSSH SKRAPAR - Kjo faqe mbështetet nga Agjensia Lokale e Sigurimeve Shoqërore Skrapar.

skrapari në fletë

loading...

NAVIGON

Nga Dje

Gjithmonë

Përherë

www.bashkiaskrapar.gov.al www.albrafting.com www.visitskrapar.com

HAPËSIRË PËR REKLAMA APO NJOFTIMET TUAJA