• COROVODA ONLINE PUBLIKON TË DHËNAT E POPULLSISË DERI NË 1 JANAR 2019
  • NË SKRAPAR BANOJNË GJITHËSEJ 17 343 BANORË
  • NË POLIÇAN BANOJNË GJITHËSEJ 17 174 BANORË

Itali - Një delegacion i Bashkisë Skrapar mori pjesë në eventin "Verë Arbëreshë"

Gjatë fundjavës, një delegacion i Bashkisë Skrapar udhëtoi drejt jugut të Italisë, në rajonin e Kalabrisë i ftuar për të marrë pjesë në disa aktivitete të organizuara nga komuniteti arbëresh.
Kryetari i Bashkisë Skrapar z.Nesim Spahiu së bashku me një delegacion dhe prodhues të produkteve zonale të Skraparit, mori pjesë gjatë fundjavës në disa aktivitete në rajonin e Kalabrisë. Vizita u shoqërua me dashurinë vëllazërore të Arbëreshëve të Vaccarizzo. Ndërsa të shtunën 23 qershor 2018 Spahiu mori pjesë në disa aktivitete inaugurimi të shoqatës “Slow Food in Arbëreshë” Delegacioni i Bashkisë Skrapar u prit dhe u shoqërua nga Kryetari i Bashkisë Antonio Pomillo, Stefano Pirillo, Lenin Montesanto Cesazre Anselmi etj… Në simbolikën e quajtur “Tue Ngrën Dal’e Dalë” ( një përkufizim arbëresh i Slow Food in Arbëreshë) delegacioni i Bashkisë Skrapar u njoh me traditat dhe festat arbëreshe. Bashkia Skrapar mori pjesë në eventin Konkursi i Verërave Arbëreshe 2018. Interesi i jashtëzakonshëm nga pjesëmarrësit në panair për produktet e Skraparit. Bashkia u paraqit ne event me produktet raki dhe mjaltë si dhe materiale promocionale mbi turizmin.
Elementi më i spikatur i eventit, që tërhoqi vëmendjen e mijëra vizitorëve ishte koloriteti i kostumeve tradicionale të zonës .Cilësia dhe orgjinaliteti i produkteve bën që të gjitha produktet të shiteshin në panair. Kryetari i Bashkisë Skrapar z.Nesim Spahiu zhvilloi një sërë takimesh me disa kryetarë bashkie arbëreshe. Skrapari së shpejti do të firmos një memorandum bashkëpunimi me Bashkinë e Vaccarizzo Albanese Civitta, gjë që pritet të konkretizohet në shtator 2018.


© Corovoda Online

Autentik!

Reklama Online

loading...

skrapari në fletë

PËR KONTAKT - EMAIL: corovodaonline@post.com

Mbështetje

Këtu mund të jetë Njoftimi yt

DIMRI QË LAM PAS

skrapari në fletë

Reklama Online

loading...

skrapari në fletë

NAVIGON

breakingnews
www.bashkiaskrapar.gov.al www.albrafting.com www.visitskrapar.com

HAPËSIRË PËR REKLAMA APO NJOFTIMET TUAJA