• COROVODA ONLINE PUBLIKON TË DHËNAT E POPULLSISË DERI NË 1 JANAR 2019
  • NË SKRAPAR BANOJNË GJITHËSEJ 17 343 BANORË
  • NË POLIÇAN BANOJNË GJITHËSEJ 17 174 BANORË

Shkencëtari skraparas Taulant Muka do të marrë pjesë në TEDx Tirana 2018

Djali "planprishës" ngahera antikomformist i etur i parregullsive, u përball fillimisht me realitetin shqipëtar kur donte të jepte kontribut në vendin e tij, Shqipëri. Më pas, edhe pse në kompani prestigjoze ndërkombëtare, revanshi i tij ndaj padrejtësive shqiptare kulmoi me një role-play që në fund demaskoi tituj dhe grada të profesorëve dhe doktorëve të shkencave, mbi botimet e tyre shkencore dhe kërkimore në universitete fantazma. Madje arriti të "diplomonte" edhe dy gjyshet e tij, duke treguar sesi në mënyra aspak profesionale, universitete të caktuara kundrejt pagesës diplomuan disa teori të sajuara dhe absurde të tija, por që i falën 2 gjysheve të tija diploma, edhe pse ishin mes 80ve dhe 90ve. Mes humorit të zi, në fund gjithçka tregoi se në Universiteti i Tiranës ishte plot me "eksperta" që në CV e tyre vinin pikërisht nga botime të kësaj natyre.
E pas së gjithave, në shtator 2018, ai do të jetë pjesë e folësave të formatit TEDx, Albania. Formati në vetvete është një konceptim i stilit jetësor, mënyrës së menduarit gjykimit dhe mendimit mbi çështje, tema apo diskutime që në epiqëndër vendosin ndarjen e mendimit mes audiencës dhe folësit.

I riu skraparas, Taulant Muka është shkencëtar në fushën e mjekësisë, me një interes të lartë mbi plakjen dhe veçanërisht diabetin, shëndetin e gruas dhe epigjenetikën. Puna kryesore e Dr. Mukës është zhvilluar në Erasmus MC në Hollandë, ku ka mbrojtur Doktoraturën dhe ka kryer kërkimet postdoktorale, por ai ka patur gjithashtu eksperienca kërkimore me Universitetin e Harvardit dhe Kembrixhit. Dr. Muka ka publikuar mbi 50 artikuj shkencorë ndërkombëtarë, ka dhënë mësim dhe masterklasa, është përfshirë në shkrimin e librave të publikuar nga Elsevier dhe deri më tani ka supervizuar plotësimin e 3 trajektoreve të doktoraturës. Puna e tij shkencore ka marrë disa herë vëmendjen e mediave globale (BBC, CNN, Reuters, TIMES, NY TIMES). Puna gjatë vitit të fundit në zyrat qëndrore të Novo Nordisk në Danimarkë si fizikant i mjekimeve farmaceutike e ka ndikuar Dr. Mukën për të zgjeruar njohuritë mbi zhvillimin e mjekimeve dhe provave laboratorike/klinike.
©Corovoda Online

Autentik!

Reklama Online

loading...

skrapari në fletë

PËR KONTAKT - EMAIL: corovodaonline@post.com

Mbështetje

Këtu mund të jetë Njoftimi yt

DIMRI QË LAM PAS

skrapari në fletë

Reklama Online

loading...

skrapari në fletë

NAVIGON

breakingnews
www.bashkiaskrapar.gov.al www.albrafting.com www.visitskrapar.com

HAPËSIRË PËR REKLAMA APO NJOFTIMET TUAJA