• COROVODA ONLINE PUBLIKON TË DHËNAT E POPULLSISË DERI NË 1 JANAR 2019
  • NË SKRAPAR BANOJNË GJITHËSEJ 17 343 BANORË
  • NË POLIÇAN BANOJNË GJITHËSEJ 17 174 BANORË

Provimet e Maturës 2019 - Cilat janë disa ndër ndryshimet e këtij viti?

Maturantët në të gjithë Shqipërinë në muajin Qershor do ti nënshtrohen 4 provimeve.
Provimi i parë do të jetë në 7 qershor 2019 ku do të testohet arritja e njohurive për gjuhën e huaj.
Provimi i dytë do të jetë në 12 qershor 2019 ku do të testohet arritja e njohurive për gjuhën shqipe.
Provimi i tretë do të jetë në 17 qershor 2019 ku do të testohet arritja e njohurive për matematikën.
Provimi i katërt do të jetë në 24 qershor 2019 ku do të zhvillohet provimi me zgjedhje.

Ndryshe nga vitet e tjera, këtë vit çdo provim do të zgjas 2 orë e 30 minuta.
Po ashtu këtë vit pritet të shtohet numri i pyetjeve me alternativë dhe testi do të shtohet në pikëzim. Ai tashmë do të ketë 60 pikë (nga 50 që kishte vitin e shkuar).

Këtë vit futet si risi edhe Fletë-Përgjigja për pyetjet me alternativa. E thënë ndryshe pasi gjimnasisti jep përgjigjen e pyetjes me alternativë, të njëjtën përgjigje e plotëson edhe tek fletë-përgjigja e pyetjeve me alternativë.

Po ashtu, çdo maturant, kur dalin rezultatet e një provimi, ka të drejtë që brenda 3 ditëve nga data e daljes së rezultatit të bëj kërkesë për fotokopje të testit dhe të fletë - përgjigjes. Kërkesa mund të bëhet ose pranë shkollës ose në portalin "e-albania" duke përdorur ospionin "Kërkesë për kopje të testit të maturës"

Këtë vit do të ashpërsohen masat ndëshkuese për kopje apo rastet e abuzimit të administruesve të provimeve.

©Corovoda Online

Autentik!

Reklama Online

loading...

skrapari në fletë

PËR KONTAKT - EMAIL: corovodaonline@post.com

Mbështetje

Këtu mund të jetë Njoftimi yt

DIMRI QË LAM PAS

skrapari në fletë

Reklama Online

loading...

skrapari në fletë

NAVIGON

breakingnews
www.bashkiaskrapar.gov.al www.albrafting.com www.visitskrapar.com

HAPËSIRË PËR REKLAMA APO NJOFTIMET TUAJA