• COROVODA ONLINE PUBLIKON TË DHËNAT E POPULLSISË DERI NË 1 JANAR 2019
  • NË SKRAPAR BANOJNË GJITHËSEJ 17 343 BANORË
  • NË POLIÇAN BANOJNË GJITHËSEJ 17 174 BANORË

Koordinata X: Vlushë 1969 - FOTO - Ramiz Alia në foton e rrallë të udhëtimit mbi mushkë drejt festës së Vlushës

Është një foto e rrallë e Ramiz Alisë e bërë në Skrapar. Në albumin e shumtë të fotove që disponon një i njohur i tijë, gjejmë një fotografi të rrallë të Ramizit dalë në Vlushë të Skraparit. Zoteruesi i fotos thotë se ajo ka një histori interesante. Ramiz Alia kishte ardhur per të marrë pjesë në pervjetorin e 25 – të të Brigadëssë VII- të Sulmuese.Festa bëhej në Vlushë të Skraparit. Duke qënë se terreni ishte malor , Ramizi hypi mbi një mushke. Shoqëruesi, të cilin e kisha mik timin, me dha aparatin fotografik për tja mbajtur pasi ai duhej të ishte i lirshëm për të organizuar mbrojtjen e Ramizit. Terreni ishte i vështirë dhe kjo detyrë në ato kushte ishte me përgjegjësi të madhe kështu që gjatë udhëtimit, ndersa shoqëruesi kishte vëmëndjen gjetkë, unë bëra këtë fotografi të rrallë. Po oficeri i Shoqërimit me kishte pikasur pasi më pas, më dha porosi që foton të mos ja bëja të ditur shokut Ramiz dhe as ta publikoja. Kjo foto i përket datës 17 mars 1969. Brigada e VII-të Sulmuese ishte një nga brigadat më të shquara të Frontit Nacional-Çlirimtar gjatë fundit të Luftës së Dytë Botërore në Shqipëri. Komandanti ushtarak ishte Gjin Marku dhe komisar politik Kadri Hoxha.Në rreshtat e brigadës u rreshtuan partizanë me eksperiencë në luftë të batalioneve të qarkut të Beratit, të Grupit të Skraparit, të batalionit të rinisë “Margarita Tutulani” etj. Erdhën gjithashtu dhe mjaft partizanë nga qarku i Gjirokastrës dhe nga qarku i Korçës. Në komandë të brigadës u emëruan: komandant Gjin Marku dhe pas Musa Daci; komisar Kadri Hoxha dhe më vonë oficer karriere, Qazim Kapisyzi. Kuadro dhe luftëtarë ishin dhe Adil Çarçani, zëvendës-komisar, Ramiz Alia përgjegjës i rinisë i brigadës.
Krediti:Mark Brunga- Bulevard News|

Autentik!

Reklama Online

loading...

skrapari në fletë

PËR KONTAKT - EMAIL: corovodaonline@post.com

Mbështetje

Këtu mund të jetë Njoftimi yt

DIMRI QË LAM PAS

skrapari në fletë

Reklama Online

loading...

skrapari në fletë

NAVIGON

breakingnews
www.bashkiaskrapar.gov.al www.albrafting.com www.visitskrapar.com

HAPËSIRË PËR REKLAMA APO NJOFTIMET TUAJA