• COROVODA ONLINE PUBLIKON TË DHËNAT E POPULLSISË DERI NË 1 JANAR 2019
  • NË SKRAPAR BANOJNË GJITHËSEJ 17 343 BANORË
  • NË POLIÇAN BANOJNË GJITHËSEJ 17 174 BANORË

Koordinata X: Vërzhezhë, 27 Gusht 1955 - Krijohet kooperativa e parë në Skrapar - Ja disa detaje

 Imazh Arkiv - Verzhezhe, Skrapar Gusht 2019
Në almanakun lokal të datave që disponon Corovoda Online, 27 gushti mundej të konvertohej shumë mirë në datë Feste Lokale për banorët e Vërzhezhës, një fshat i afërt me Çorovodën. Rruga, afërsia si dhe numri i banorëve aktual do t'a mundësonin më së miri këtë gjë. Por jo vetëm këto, historiku i pasur që ka ky fshat mund të shërbente si nxitës turizmi. Gjithësesi, përpos këtij fakti, Corovoda Online ndalet në vitin e largët 1955. Në 27 Gusht 1955 në Vërzhezhën e asaj kohe banonin 96 familje. Në këtë datë, 61 prej këtyre familjeve do të krijonin atë që u quajt Kooperativa e Vërzhezhës ose ndryshe kooperativës së parë të krijuar në Skrapar. Një ndër sipërmarrjet e përbashkëta të këtyre familjeve mori sukses që në vitin e parë të saj. Kryesisht në kulturën frutore, qershi, kjo kooperative vetëm vitin e parë arriti të mbillte mbi 2000 rrënjë pemë frutore ku dominonte qershia.
@Corovoda Online

Autentik!

Reklama Online

loading...

skrapari në fletë

PËR KONTAKT - EMAIL: corovodaonline@post.com

Mbështetje

Këtu mund të jetë Njoftimi yt

DIMRI QË LAM PAS

skrapari në fletë

Reklama Online

loading...

skrapari në fletë

NAVIGON

breakingnews
www.bashkiaskrapar.gov.al www.albrafting.com www.visitskrapar.com

HAPËSIRË PËR REKLAMA APO NJOFTIMET TUAJA