14 mars 1942, në Kulmak të Skraparit krijohet Çeta Plakë e Skraparit që u drejtua nga Mestan Ujaniku. Ja lista e pjesëtarëve të çetës **COPY** -->

Baneri Kryesor Siper

14 mars 1942, në Kulmak të Skraparit krijohet Çeta Plakë e Skraparit që u drejtua nga Mestan Ujaniku. Ja lista e pjesëtarëve të çetës

Fatjon Kaloci
14.3.24


Në14 mars 1942 në Kulmak të Skraparit u formua Çeta Plakë e Skraparit. Ky do të ishte formacioni luftarak i pari i krijuar në gjithë qarkun si dhe në gjithë Shqipërinë e Jugut të asaj kohe. Fillimisht Çeta kishte 14 luftëtarë por më vonë do të shtohej me luftëtarë të ardhur nga Korça, Skrapari, Dangëllia, Mallakastra, etj. Formimi i çetës partizane ishte një sukses. Ajo do të ishte si një repart i organizuar dhe i armatosur që do të ishte në gjëndje të kryente veprime të fuqishme dhe në shkallë më të gjerë politike ushtarake kundër objekteve të armikut fashist. Gjin Marku dhe Kahreman Ylli u takuan patriotin trim të maleve të Skraparit Mestan Ujaniku, i cili pranoi të drejtonte çetën partizane. Çeta u themelua në 14 mars 1942. Duke ju referuar të dhënave shkrimore të Corovodaonline, kjo Çetë do të kishte 84 luftëtarë kryesorë të saj. Shohim më poshtë, Listën e Anëtarëve të Çetës Plakë të Skraparit (renditja rastësore).

01. Mestan Ujaniku (Komandant)
02. Gjin Marku (Komisar)
03. Ali Mestani
04. Ali Dervishi
05. Avdullah Kadiu
06. Ahmet Bala
07. Asllan Çela
08. Avni Mehmeti
09. Barjam Lame
10. Bajram Zaimi
11. Bajram Satka
12. Bedri Satka
13. Ferrik Zhiti
14. Hasan Shkëmbi
15. Hajri Seitaj
16. Hysen Muçaj
17. Hasan Sula
18. Hyda Çeta
19. Hajdar Nako
20. Ibrahim Hoxha
21. Idriz Molla
22. Isuf Zaçe
23. Jonuz Bakiasi
24. Koçi Saliasi
25. Kasëm Bakiasi
26. Kamber Caushi
27. Kasëm Alimadhi
28. Kamber Jaskollari
29. Kadri Hallko
30. Laze Telhaj
31. Lace Myftari
32. Mitat Hebibasi
33. Maliq Qamo
34. Mane Nishova
35. Mane Jaupllari
36. Mustafa Hoxha
37. Muharrem Haxhiu
38. Mazllëm Flamuri
39. Maksut Musabelli
40. Musa Feka
41. Mersin Saliasi
42. Mazllëm Kalemi
43. Novruz Çeta
44. Përparim Levenishti
45. Qerim Hysi
46. Qenam Nuhu
47. Sako Hallko
48. Sadik Lushka
49. Sadik Dusho
50. Shefqet Nano
51. Shaqir Çela
52. Shaban Bakiasi
53. Teme Çela
54. Tahir Grepcka
55. Teki Kadiu
56. Tefik Xhafa
57. Tefik Zhuri
58. Takush Ajasllari
59. Xhevo Osmani
60. Xhemal Musabelliu
61. Zylyftar Veleshnja
62. Bajram Musabelliu
63. Xhelal Sulçe
64. Jonuz Jakllari
65. Aqif Ajasllari
66. Avni Trebla
67. Muharrem Trebla
68. Gjeli Argjiri
69. Gaqo Peristeri
70. Minella Buda
71. Orhan Frashëri
72. Gole Ruco
73. Çimo Petro
74. Dhori Karagjozi
75. Asllan Dersniku
76. Xhevit Struga
77. Sulo Gradeci
78. Syrja Grabocka
79. Ramiz Aranitasi
80. Ferit Radovicka
81. Çome Koblara
82. Petro Berdilla
83. Refail Shkodrani
84. Feti Radovicka 


*Imazhi bashkëshoqërues jep një takim të disa prej pjesëtarëve të Çetës Plakë të Skraparit.