Koordinata X. Ne Melove ku u porosit guri i permendores se Gjirokastres per Enver Hoxhen **COPY** -->

Baneri Kryesor Siper

Koordinata X. Ne Melove ku u porosit guri i permendores se Gjirokastres per Enver Hoxhen

Fatjon Kaloci
10.4.12
Koordinata X. Ne Melove ku u porosit guri i permendores se Gjirokastres per Enver Hoxhen por...
Por qe ne fakt, nuk shkoi dot. Spostohemi ne kete link te Koordinata X ne nje fshat te Skraparit, ne Melove. Ky fshat eshte i njohur per gurin e tij te rralle e cilesor, nje gur i bardhe e i bute ndersa punohet. Mbase nuk e dini por me kete gur jane ndertuar fasadat, muret dhe disa nga sokaket e Corovodes. Nje tjeter detaj qe Corovoda On Line ndan nga kjo rubrike misteresh i referohet edhe nje fakti interesant. Keshtu blloku i gurit prej dhjetra e dhjetra tonesh per te bere permendoren e Enver Hoxhes ne Gjirokaster, skulptoret e porositen per ta nxjerre ne Melove. Guri gjigand u nxorr nga ustallaret me te mire
vendas por duke qene se infrastruktura rrugore paraqiti veshtiresi per trasportin e tij (qe kishte permasa teper te medha) skulptoret per permendoren gjigande te Gjirokastres porositen ne nje vend tjeter.
Corovoda On Line