Libri i ri: Dedikuar Xhevahir Spahiut. Nuri Dragoi sjell botimin "Sfidat e Poetit" **COPY** -->

Baneri Kryesor Siper

Libri i ri: Dedikuar Xhevahir Spahiut. Nuri Dragoi sjell botimin "Sfidat e Poetit"

Fatjon Kaloci
28.4.12
Javen e Pare te ketij muaji Prill 2012 doli ne treg edhe botimi me i ri dedikuar poetit te krenarise skraparase Xhevahir Spahiu. Libri me titull "Sfidat e Poetit" me autor Nuri Dragoi vjen si nje mongrafi mjaft e pasur me te pathenat e jetes se Xhevahir Spahiut. Libri nis me nje parathenie te Dritero Agollit ndersa me pas ne brendi misteret do te shuhen gradualisht rreth "poetit" rebel te kohes para 90' dhe shpesh here bezdises per sistemin " per shfaqje te huaja" te nje pene nder me te ndriturat e panteonit shqiptar. Libri jep deshmi sesi edhe Xhevua, mik edhe per Corovoda On Line qe kemi patur rastin ta takojme ne kafe Europen e tij e te dhjetra skrapallinjve ne 2008, per ta mbajtur mend ashtu, por lexuesi i ri i Sfidat e Poetit do te njihet sesi u denua poeti me pune ne miniere apo sesi Enver Hoxha e "shpetoi" poetin, dhe materiale te proceseve hetimore te kohes rreth "maoistit" te letrave shqip te asaj kohe. Corovoda On Line ju ofron ne kete link edhe mundesine per ta lexuar te plote librin edhe OnLINE duke kujtuar qe materiali eshte ne formatin PDF nga ku mund ta shkarkoni e ta lexoni ketu
Corovoda On Line ju fton pra te keni ne biblioteken tuaj skraparase edhe me te fundit botim nga Nuri Dragoi "Sfidat e Poetit"
Corovoda On Line