Pas Lezhes edhe Corovoda ne te njejtin fat. KZAZ 68 ne Corovode ne sallen e Kinemase kundra ligjit **COPY** -->

Baneri Kryesor Siper

Pas Lezhes edhe Corovoda ne te njejtin fat. KZAZ 68 ne Corovode ne sallen e Kinemase kundra ligjit

Fatjon Kaloci
12.3.13
KZAZ ne Corovode ne pikepyetje? I njejti problem si ne Lezhe edhe ne Corovode Kinemaja nuk perputhet me Ligjin Elektoral. Konsiderohet mjedis i papaershtatshem. .Ndersa sot e marte 12 mars 2013 ne reagimin e kryetarit te bashkise Lezhe u citua se mjedisi i percaktuar si KZAZ nuk ekziston konform ligjit pasi prane saj jane dy selite politike te PS dhe PD ne Lezhe edhe ne Corovode i njejti problem. KZAZ e pritshme qe mund te instalohet ne mjediset e kinemase se Qytetit Corovode qe mund te mbaj numrin 68 nuk eksiston sipas rregullave te percaktuara ne ligj. Sipas kodit zgjedhor vendori duhet te kerkoj largimin e subjektit LSI dhe heqjen e cdo materiali propagandistik te ketij subjekti pasi ai ndodhet ne te njejten godine. Po ashtu ne Kodin Elektoral percaktohet se Objekti qe do te sherbej si KZAZ nuk duhet te kete komunikime (dyer) me shume se 1 ne hyrje te tij cka e thene ndryshe per sallen e Kinemase se qytetit Corovode konvertohet ne me shume se 6 dyer komunikimi ne drejtime te ndryshme 2 prej te cilave me komunikim direkt me seline e subjektit ne fjale. Kjo gje do ta vinte ne rrezik procesin e administrimit zonal te zgjedhjeve per gjithe Skraparin. Ne Corovode sipas corovoda on line i vetmi mjedis nga ku mund te administrohet konform ligjit ky proces eshte salla e ndodhur ne katin e dyte ne hyrjen ballore me lulishten Riza Cerova pasi eshte e vetmja qe siguron parametrat ligjore. Precedenti ne te njejten forme ekziston edhe ne qytetin e Lezhes. Priten reagime lokale nga subjekte politike per kete vendndodhje. Tradicionalisht eshte operuar ne se paku 2 zgjedhjet e fundit ne Corovode qe komisionet kane operuar ne sallen qe sygjerojme me siper por cuditerisht ne ditet e numerimit eshte spostuar baza logjistike serisht ne kinema duke gjetur kamuflime ligjore. Corovoda On Line do te ndjeki ne vijimsi kete proces ne lokalitet qe tashme ka hyre ne me pak se 100 dite ne numerimin mbrapsht nga zgjedhjet parlamentare te 23 qershorit 2013 qe do te mbahen ne Shqiperi. Rreth 20 000 jane shtetasit me te drejte vote ne gjithe Skraparin qe do te ftohen per vote ne keto zgjedhje. ©Corovoda On Line