Ka jetuar disa vite ne Polican, Skrapar. Piktori kontemporan Alberto Saka nje emer tashme i njohur ne galerite nderkombetare **COPY** -->

Baneri Kryesor Siper

Ka jetuar disa vite ne Polican, Skrapar. Piktori kontemporan Alberto Saka nje emer tashme i njohur ne galerite nderkombetare

Fatjon Kaloci
23.5.13
Ndonse ka lindur ne Fier, Alberto Saka me pas eshte trasferuar per te jetuar ne Polican te Skraparit. Eshte kjo nje pjesez e historise se piktorit te artit kontemporan qe prej disa vitesh tashme eshte nje emer i njohur ne veprat e pasqyruara ne atelje te ndryshme te disa vendeve. Corovoda On Line duke qene eshte nje nder blogjet qe perfshin pakes Skrapar ne web i referohet keshtu punimit me te fundit te piktorit Saka. Ne 1991 Alberto do te duhej te linte Shqiperine si shume emigrante te tjere per te nisur me pas ti jap jete pasionit te piktures. Me i njohur ne punimet e zhanrit Action Painting Contemporan Saka ka nje vecanti tipike te kreativitetit dhe levizjes mbi telajo.
©Corovoda On Line - Imazhi ne bashkengjitje nje Montim Vizual Kortezi Artmajeur.com