Corovode: Zyrtarisht figurojne rreth 300 familje te pastreha. Vendimi i korrikut 2012 i dha mundesine per kredi te lehtesuar 19 familjeve. Ja dokumentet **COPY** -->

Baneri Kryesor Siper

Corovode: Zyrtarisht figurojne rreth 300 familje te pastreha. Vendimi i korrikut 2012 i dha mundesine per kredi te lehtesuar 19 familjeve. Ja dokumentet

Fatjon Kaloci
6.7.13
Deri ne fillim vitin e 2013, ne Corovode figuronin zyrtarisht me se paku 300 familje te pastreha. Per vitin 2012 Bashkise Corovode nuk iu akordua fond nga buxheti i shtetit dhe kjo shtuar edhe problematikave reale qe nuk ka banesa sociale per te trajtuar te pastrehet ne kete qytet. Plaga e strehimit behet me e madhe kur vemendja e qeverive ndaj qyteteve te vogla thuajse mungon per kete ze, diku ndikuar keshtu ne shume problematika sociale dhe pamundesish koordinimi. Nje vit me pare ne 20 korrik 2012 ne vendimin Nr. 26 me Titull: "Per Trajtimin e Familjeve qe Perfitojne nga Projekti per Subvencionimin e Interesave te Kredise" lehtesoi me te pakten 19 kryefamiljare fenomenin por ende ka shume per te bere. Ne imazh bashkeshoqerues Corovoda On Line publikon vendimin ne fjale si edhe 19 perfituesit. Gjithesesi vlen per tu permendur se projektet ne funksionin social kerkojne ende me shume vemendje.
©Corovoda On Line