Falen Kamatevonesat: Bujku dhe Emigrantet nga Skrapari qe perftojne nga mundesia deri ne fundvit per Sigurimet Shoqerore **COPY** -->

Baneri Kryesor Siper

Falen Kamatevonesat: Bujku dhe Emigrantet nga Skrapari qe perftojne nga mundesia deri ne fundvit per Sigurimet Shoqerore

Fatjon Kaloci
9.12.13
Edhe pak dite deri ne 31 dhjetor 2013 ndersa do te skadoj edhe mundesia per te perfituar nga Falja e Kamate-Vonesave per Sigurimin Shoqeror. Keshtu nese nje Bujk apo Emigrant mbi 16 vjec nga cdo Komune e Skraparit qe ka toke ne ngarkim apo perdorim dhe qe deshiron te investoj per te ardhmen per Vitet E vjetersise per Pension ne Shqiperi duhet te interesohet gjate ketyre diteve per te pare sesa mund te perfitoj nga falja e kamatevonesave ku per te patur 20 vite vjetersi duhet te paguajne nje shume ne rreth 40 000 lek te reja me pak qe te jepnin kamate vonesat ne shumen e pergjithshme. Pa kete Kamate Vonese (Qe pritet te rivendoset ne fillim vit) detyrimi qe nje bujk te paguaj per gjithe 20 vjet vjetersi shkon ne rreth 100 000 lek per te gjitha keto vite. Te menduarit per vitet e ardhshme te jetes ne nje shoqeri ku tashme bashkejetesa e brezave te trete me te tjere qe duan te mbajne pleq ne shtepi sa vjen e behet me e pakte dhe perfitimi i nje pensioni nxit nje kusht jete me te mire ne te ardhmen. Prej kohesh permes nje fushate sensibilizuese afishe e njoftime te ketij perfitimi jane shperndare ne gjithe komunat e Skrapari nga Dega e Sigurimeve Shoqerore Skrapar.
©Corovoda On Line