Koordinata X: Emrat: Të ekzekutuarit nga Skrapari të Regjimit Komunist në Shqipëri **COPY** -->

Baneri Kryesor Siper

Koordinata X: Emrat: Të ekzekutuarit nga Skrapari të Regjimit Komunist në Shqipëri

Fatjon Kaloci
30.10.15
E djeshmja e një rregjimi dhe e një vendi të vogël si Skrapari ka patur edhe Hijet e Zeza të kohës. Nën Rregjimin Komunist që mbuloi Shqipërinë të ekzekutuarit e mes qindra e qindrave zërave ndryshe, persekutimeve e fajeve pa faj të të parëve zbret edhe në Skrapar. Blogu ynë lokal corovoda online publikon disa ndër emrat e personave që humbën jetën gjatë Regjimit Komunist me një të përbashkët të hidhur "Ekzekutimin". Një "Schindler's List" pa një shpëtimtar, por kohët do të jenë të vetmet që do të mbijetojnë kujtimet mes brezave.
Të Ekzekutuarët Nga Skrapari Gjatë Rregjimit Komunist:
1. ALI ADEM KUCI lindur në 1875 në SKRAPAR ekzekutuar në TIRANË në datën 11/12/1946
2. TAHIR ALI STARAVECKA lindur në 1922 në SKRAPAR ekzekutuar në TIRANË në datën 9/10/1946
3. TAHIR ALI HALILAJ lindur në 1922 në SKRAPAR ekzekutuar në DURRËS në datën 2/10/1946
4. ZAIM XHELAL HITO lindur në 1933 në SKRAPAR ekzekutuar në SKRAPAR në datën 14/8/1952
5. MAKSUT HASAN ZHITI lindur në 1930 në SKRAPAR ekzekutuar në DURRES në datën 9/2/1947
6. NESIM ELMAZ METHOXHA lindur në 1895 në MOLLAS ekzekutuar në SKRAPAR në datën 22/08/1947
7. TEFIK BILAL TESKO lindur në 1890 në NOVAJ ekzekutuar në SKRAPAR në datën 21/8/1947
8. FAIK BANUSH LAMCE lindur në 1902 në MOLLAS ekzekutuar në SKRAPAR në datën 12/4/1947
9. XHAVIT PAJO MOLLA lindur në 1916 në SKRAPAR ekzekutuar në LUSHNJE në datën 31/12/1946
© Corovoda Online.