Koordinata X: Dodona e Tomorrit - AlbtvUSA speciale mbi misteret. VIDEO Besim Dervishi flet mbi Dodonën **COPY** -->

Baneri Kryesor Siper

Koordinata X: Dodona e Tomorrit - AlbtvUSA speciale mbi misteret. VIDEO Besim Dervishi flet mbi Dodonën

Fatjon Kaloci
21.8.16
Ajo mbetet ende në kërkim... por së fundmi "duke sfiduar në një farë forme" apatinë e historianëvë shqiptarë, në blogje dhe shkrime të ndryshme janë me qindra e qindra shkrime që synojnë të hedhin dritë në Orakullin e krenarisë shqiptare Atë të Dodonës. Më shumë sesa një sfidë mes antikitetit Grek apo Romak duket qartë në çdo lloj shkrimi se pjesë të entitetit kombëtar dhe dalja në pah e tyre është dëshira e të gjithëve. Por në këtë rrugëtim nuk ka sesi të mos shmaget subjektiviteti pasi çdo shkrim duke sikur ka teorinë e vet. Por ajo që gjithëpranohet është se po Dodona ka ekzistuar në Epir. Corovoda Online dhe Koordinata X ndalet së fundmi në një material filmik referuar një trasmetimi të bërë në kanalin televiziv të Shqiptarëve të Amerikës. E konceptuar në 9 pjesë me të ftuar studiuesin Besim Dervishi një emër i njohur për audiencën e blogut tonë me disa shkrime në të do t'ju përfshij në misteret e Tomorrit, mes artifakteve, historisë së vjetër, thënieve, Zeusit, vendndodhjeve të mundshme të Dodonës Pellasgjike. Ju ofrojmë në vijim disa lidhje ( të jashtme ) me rrjetin YouTube ku ndjekshmëria tregon interesin e audiencës. Intervista është realizuar nga Gani Vila Drejtor o ALBtvUSA dhe në studio i ftuar Besim Dervishi. Formati mban titullin "Historia Shqipëtare"
Pjesa e Parë ( lidhje e jashtme me youtube) KLIKO KËTU
Pjesa e Dytë ( lidhje e jashtme me youtube) KLIKO KËTU
Pjesa e Tretë ( lidhje e jashtme me youtube) KLIKO KËTU
Pjesa e Katërt ( lidhje e jashtme me youtube) KLIKO KËTU
Pjesa e Pestë ( lidhje e jashtme me youtube) KLIKO KËTU
Pjesa e Gjashtë ( lidhje e jashtme me youtube) KLIKO KËTU
Pjesa e Shtatë ( lidhje e jashtme me youtube) KLIKO KËTU
Pjesa e Tetë ( lidhje e jashtme me youtube) KLIKO KËTU
Pjesa e Nëntë ( lidhje e jashtme me youtube) KLIKO KËTU

Corovoda Online