Çorovoda - 75 Vjet Çlirim - Mars 1941 - Benito Musolini "Duçja" në Tomorr, Skrapar - FOTO **COPY** -->

Baneri Kryesor Siper

Çorovoda - 75 Vjet Çlirim - Mars 1941 - Benito Musolini "Duçja" në Tomorr, Skrapar - FOTO

Fatjon Kaloci
3.9.17

Skrapari ka qënë arenë e betejave luftarake për më së shumti dy faktorë: Shtrirja e gjerë gjeografike dhe relievi i thyer dhe e dyta njerëz besnik e luftëtarë. E në harkun kohor të viteve, zbresim në 1941, ndërsa Benito Musolini allias Duçja kreu një inspektim në Zonat e Tomorrit, Skrapar nga datat 2 deri në 22 mars 1941. Ai ishte i shoqëruar në këtë inspektim që po i bëhej Vijës së Demarkacionit të Frontit Italo - Grek, nga Komandanti i Përgjithshëm i Forcave Italiane në Shqipëri, Ugo Cavallero si edhe eksponentë të tjerë të lartë ushtarak italianë. Fotoja është bërë në shpatet e malit Tomorr në Skrapar ku ndodhej edhe vija e Demarkacionit të frontit Italo - Grek.
Corovoda Online / Fatjon Kaloçi / Gazeta Shqiptare