Facebook nis testimin e Faqeve të Informacionit me Pagesë - Lëvizja kundër Fake News **COPY** -->

Baneri Kryesor Siper

Facebook nis testimin e Faqeve të Informacionit me Pagesë - Lëvizja kundër Fake News

Fatjon Kaloci
22.10.17
Rrjeti social Facebook po teston së fundmi një lëvizje të re që do të preki disa faqe fillimisht, kryesisht të mediave ndërkombëtare. Qëllimi është që përmes postimeve që bëhen në Faqet e këtyre mediave për opsionit Instant Article, ndjeksi të lexoj vetëm diçka fillestare të lajmit më pas përmes PayWall të vazhdoj leximin e artikullit por me pagesë. Kjo pagesë do ti shkoj medias përkatëse. Fillimisht testimi do të nis për Faqet në Facebook të disa mediave në SHBA dhe në Europë. Konkretisht të parat që testohen do të jenë:
Bild - Tabloid Gjerman
The Boston Globe - Tabloid Amerikan
The Economist - Tabloid Amerikan
La Repubblica - Tabloid Italian
Le Parisien - Tabloid Francez
Spiegel - Tabloid Gjerman
The Telegraph - Tabloid Britanik
The Washington Post - Tabloid Amerikan
Forma PayWall mendohet se fillimisht do t'u ofroj lexuesve të këtyre faqeve, përmes browserit të Facebook Instant Article disa herë mundësi për të lexuar brenda këtyre faqeve. Me arritjen e maksimumit të hyrjeve të lira të lejuara do të paguhet për ndjekshmëri.
Corovoda Online