Albtelecom tarifon cdo cast te qendrimit ne internet Probleme me Faturat ne Corovode **COPY** -->

Baneri Kryesor Siper

Albtelecom tarifon cdo cast te qendrimit ne internet Probleme me Faturat ne Corovode

Fatjon Kaloci
16.6.11
Faturat e ketij muaji te Albtelecom per sherbimin internet sollen reagime ne disa prej abonenteve kryesore ne Corovode. Mesatarisht mendohet se numri i abonenteve familjare te ketij sherbimi ne Corovode shkon ne afro 340 familje. Ajo cfare ka ndodhur prej muajit prill i referohet ne fakt nje teknologjie te re qe perdor albtelecom tashme per kronometrimin e gjithckaje cfare nje perdorues ben duke perdorur sherbimin internet. Ne pergjithesei abonentet me se shumti ne Corovode i perkasin planit tarifor te ADSL me Limit 2GB. Nje perdorues qe ka kete pakete maksimalimasht mund te beje ne nje gjuhe te thjeshte vetem keto perdorime:

1. Mund te navigoj ne internet maksimalisht nga 200 deri ne 12000 faqe te ndryshme. Ne 1 ore ne internet ne 60 faqe te ndryshme shpenzohet afersisht 60 Mb.

2. Ne emailet qe ju dergoni kur jane te thjeshta 60 emaile ne nje ore ato ju konsumojne 10 Mb kuptohet se nese perdorni atachment kjo sasi rritet ne varesi te ngarkeses apo shkarkeses se materialit dhe sesa i madh eshte ky material.

3. Kur perdorni sherbimin chat te ndonje faqe mbani parasysh se 1 ore chat eshte 10 Kb.

4. Lojera online ju shpenzojne nga paketa juaj ne nje ore qe ju luani afersisht 15 Mb.

5. Foto dhe kenge mund te ngarkoni jo me shume se 650. Mesatarisht nje prej tyre ju harhon 3 Mb.

6. Kur shikoni video ne YouTube nje ore ju kushton nga paketa juaj 150 Mb.

Keto jane tarifat aktuale te Albtelecom per sherbimin ADSL me Limit 2 Gb. Keshtu edhe kete muaj qershor ju do te tarifoheni me pagese ekstra ne faturen tuaj nese e kaloni kete sherbim te limituar ne muaj me afro 2 Gb. Nga Muaji Korrik Albtelecom ka njoftuar se do te dyfishoj paketat cka do te thote se ju do te beheni automatikisht ne nje grup me lart kur jeni pjese e planit tarifor me limit. Nga 2 gb do te beheni 4 Gb. Si dhe per cdo ngarkese ekstra ju do te paguani 0.25 shumezim me ate cfare keni mbi 4 gb. Ne Corovode muaji i kaluar tregoi se disa abonente kishin kapur shifra te larta kjo me se shumti per mos qenien ne dijeni te ketij sistemi mates. Ju po ndiqni Skrapari.net Rrjeti Lokal me interaktiv Lokal.

3.