Ne 31 gusht nisi beteja per Clirimin e Skraparit 42' Neser Ne promemorie aktiviteti **COPY** -->

Baneri Kryesor Siper

Ne 31 gusht nisi beteja per Clirimin e Skraparit 42' Neser Ne promemorie aktiviteti

Fatjon Kaloci
30.8.11
30-08-2011 Corovoda on Line nje prej dritareve te informacionit lokal kujton se ne 31 gusht 1942 ne Melove te Skraparit nisi beteja e pare e cila do te synonte shpartallimin e forcave armike me qellimin per Clirimin e Qytetit te Pare ne Shqiperi. Pra qe ketej nisi historia te behej fakt. E pikerisht neser e merkure 31 gusht 2011 nje aktivitet promemorie do te mbahet ne fshatin Melove te Skraparit. Do te jene me dhjetra ata qe do te nisen nga Corovoda dhe zonat e tjera perqark per te marre pjese ne kete promemorie. Aktiviteti si nje vazhde e perhershme e Komitetit te Veteraneve te Skraparit do te kete edhe te deleguar. Ne historik pas kesaj 31 gusht 1942, pas shpartallimit ne beteje forcat armike u spostuan, ata do te sillnin 2 dite me vone perforcime te medha te cilat do te mposhteshin nga Grupet partizane te Cetave. Ne 5 Shtator 1942 Corovoda do te ishte i pari qytet i Cliruar ndersa po ate dite nje miting do te mbahej ne ate qe sot perkon me qendren aktuale te qytetit dhe ky do te njihej si mitingu i pare ne nje qytet te cliruar ne Shqiperi.
Ju po ndiqni Corovoda On Line Me interaktivin rrjet lokal