Zbulohet sot kete te marte 16 gusht 2011 Prova kryesore ne skandalin News of the World. **COPY** -->

Baneri Kryesor Siper

Zbulohet sot kete te marte 16 gusht 2011 Prova kryesore ne skandalin News of the World.

Fatjon Kaloci
16.8.11
16/08/2011 Nje tabloid britanik "The Guardian" ka publikuar sot edhe ate qe perben proven kryesore kunder manjatit mediatik te News Of The World, Rupert Murdoch. Nje leter qe mban daten 2 mars 2007, u publikua kete te marte 16 gusht 2011. Kjo eshte edhe prova kryesore dhe e patjetersueshme qe verteton njohurine dhe dijenine mbi pergjimet e bera nga tabloidi britanik. Clive Goodman nje ish reporter i cili mbulonte 4 vjet me pare lajmin per gazeten mbi ate cfare ndodhte ne familjen mbreterore mesohet se ka bere publike letren. Ne tekst pohoet se pergjimet ilegale ishin diskutuar gjeresisht ne mbledhjet e News of the World, Goodman ne ate kohe nuk kishte pranuar keto pergjime, por ne
shkrese fakte flasin se atij i eshte propozuar per te vijuar punen dhe nese gazeta do te hidhej ne gjyq ne shkrese citohet se keto procedura pergjimi "jane bere ne dijeni te funksionareve te larte te News of The World". Goodman nuk pranoi te vijonte pergjimet per tre pjesetare te familjes mbreterore. Pak perpara dates kur eshte bere kjo leter, pra 2 marsit 2007 Goodman sapo u lirua nga burgu ku kreu 4 muaj burg. I indinjuar ai i ka shkruar redaksise dhe drejtorit te burimeve njerezore Daniel Cloke mbi gjithcka.
Ngjarja eshte ne epiqender ne keto caste ne Britani.
Eshte Corovoda Blog ne Corovoda On Line edhe ne facebook ne grupimin " Corovoda On Line"