Prani Uji ne Nje prej Henave te Jupiterit. Nje oqean i madh nen shtresen e akullt te henes se quajtur Europa **COPY** -->

Baneri Kryesor Siper

Prani Uji ne Nje prej Henave te Jupiterit. Nje oqean i madh nen shtresen e akullt te henes se quajtur Europa

Fatjon Kaloci
17.11.11
Botimi i kesaj jave i revistes Nature dha nje zbulim te rralle per henen e Jupiterit te quajtur Europa. Shkencetaret thane se nen siperfaqen e saj ka uje. Shkencëtarët besojne se ka nje oqean te madh nen nje shtrese akulli. Uji eshte ne gjendje te lenget dhe kjo mund te rrisi gjasat se ky mund te jete nje habitat i banueshem per jeten njerezore. Gjithcka u realizua nga te dhenat e mbledhura nga anija kozmike Galileo e cila filloi misionin e saj qe ne 1989. Amerikanet dhe Europianet jane duke pergatitur misione te reja drejt henave te Jupiterit. Maksimalisht dhjetevjecarin e ardhshem ata shpresojne se do nisin kerkime te reja.
Corovoda On Line (burimi BBC)