Tirana Sot: 67 Vjet Clirim Kryeqendra Shqiptare feston 67 vjetorin e Clirimit **COPY** -->

Baneri Kryesor Siper

Tirana Sot: 67 Vjet Clirim Kryeqendra Shqiptare feston 67 vjetorin e Clirimit

Fatjon Kaloci
17.11.11
Ne 17 nentor 1944 Tirana pas betejave te ashpra te partizaneve kundrejt nazisteve gjerman Kryeqendra e Shqiperise, Tirana do te fitonte diten e saj te pare te Cliruar. E Pikerisht sot behen 67 vjet ne promemorie nga kjo dite. Ndersa ne 1944 Tirana numeronte rreth 50 000 banore tashme ajo i perket qendres me te populluar ne Shqiperi. Tirana e prag milionshit te pare te banoreve eshte Kryeqyteti i Shqiperise dhe njeheresh Tirana Zyrtare perkufuzon ky term Instancat me te larta shteterore te Shqiperise. Sot festohet 67 Vjetori i Clirimit te Ketij Qyteti, qe tashme shihet si qyteti i te gjithe shqipetareve. Asokohe edhe formacione partizanesh te krahines se Skraparit dhane jeten e tyre per clirimin e Tiranes ne 17 Nentor 1944 dhe perfundimisht per ta cuar Shqiperine pas kesaj ne 29 Nentor 1944 drejt dites se clirimit te Shqiperise.
Corovoda On Line - Imazhi Ne bashkengjitje nje montim nga Corovoda On Line (siper Festimi i Clirimit te Tiranes 17 nentor 1944) ( Nentor 2009)