Corovode: Bredhi tradicional i Fundvitit Trasformohet ne Pishe U Instalua sot Pema e Vitit te Ri **COPY** -->

Baneri Kryesor Siper

Corovode: Bredhi tradicional i Fundvitit Trasformohet ne Pishe U Instalua sot Pema e Vitit te Ri

Fatjon Kaloci
15.12.11
Ndonse data simbolike e vendosjes se Pemes se FundVitit eshte 6 dhjetori, oreve te para te mengjesit te sotem ne Corovode u instalua edhe ajo qe do te imagjinohet si Bredhi i Vitit te Ri. Nje peme e madhe natyrale e llojit pishe po vendosej ne oret e mengjesit te kesaj te enjte. Qe prej 2005 ne shume qendra qytetesh kombetare dhe boterore istalacionet e Pemes se Fundvitit u zevendesuan me instalacione artificiale kjo edhe per te qene me ne mbrojtje te pikepamjeve ambientaliste te ruajtjes se te gjelbres disavjecare nje pikepamje qe u perqafua denjesisht edhe nga shqiptaret te cilet krahesuar me vite me pare zevendesuan simbolin e fundvitit ne shtepite e tyre me pemet artificiale. Rreth mesdites 15 dhjetor 2011 nisi dekorimi i ketij simboli ne Corovode. Ne shume ndertesa private, shtepi apo ne dritaret e pallateve banoret lokale (disa prej tyre) kane nisur atmosferen festive te festave permes dritave shumengjyreshe. Shume kureshtare per disa momente kane ndjekur castet e vendosjes se Pishes se Vitit te Ri.
Corovoda On Line