Corovode: Veteranet do te kujtojne ne nje aktivitet neser e merkure 11 janarin 1946 Dita e Republikes **COPY** -->

Baneri Kryesor Siper

Corovode: Veteranet do te kujtojne ne nje aktivitet neser e merkure 11 janarin 1946 Dita e Republikes

Fatjon Kaloci
10.1.12
Ne nje njoftim per shtyp, Komiteti i Veteraneve dhe Organizata e Familjeve te Deshmoreve do te mbajne te merkuren 11 janar 2012 nje aktivitet me tematiken: Shqiperia. 66 vjet Republike.  Eventi do te mbahet ne promemorie te dates 11 janar 1946 date ne te cilen Historia e deri fillim viteve 90te ka ngulitur Daten e shpalljes se Shqiperise Republike Popullore (asokohe).
Arkiv: Corovoda On Line Imazhi nga Punimet e Konferences se 15te
te Veteraneve te LANC-it 12.10.2011
Ne historik, ku zhvillim i janarit 46'  mbetet nje nder datat kulmore ku Shqiperia perfundimisht i dha fund rregjimit monarki te Ahmet Zogut. Iniciuesit e kesaj date, ishin grupi i deputeteve te Vlores, te zgjedhur ne zgjedhjet e para qe mbajti Shqiperia ne 2 dhjetor 1945 (ku nje lagje ne Corovode edhe sot mban emertesen Lagjia 2 Dhjetori). te cilet permes nje mocioni kerkuan qe ne kushtetuten e pare te Shqiperise te proklamohej Shqiperia Republike. Edhe perse nuk eshte saktesuar ne njoftim orari dhe vendi i takimit te neserm ne Corovode, besohet se aktiviteti do te mbahet prane ambjenteve te Qendres Kulturore "Riza Cerova".
Corovoda On Line 10 - janar - 2012 Imazhi Arkiv