Koordinata X. Corovoda e Binjakezimeve. Shtypi italian per viziten me te fundit **COPY** -->

Baneri Kryesor Siper

Koordinata X. Corovoda e Binjakezimeve. Shtypi italian per viziten me te fundit

Fatjon Kaloci
24.4.12
Qyteti i Corovodes, nje entitet i vogel administrativ ne Shqiperine e Jugut pas 1990 e ne vijim ka patur edhe nje mori te shkurter bashkepunimesh me qytete italiane. Fillimisht Corovoda u binjakezua me rajonin e Senegalia ne Itali, ndersa vitet pasuese nuk e vijonin kete kooperim. Marredheniet vendoseshin nga drejtuesit e pushtetit lokal por ato duhet te mbaheshin si marredhenie edhe me drejtuesit e tjere qe do te zgjidheshin. Ky ka qene binjakezimi i pare mes dy vendeve. Me vone ne 2006 nje grup nismetaresh italiane kerkuan te vendoseshin marredhenie bashkepunuese mes nje Corovodes dhe Nje rajoni verior ne Itali te quajtur Pieve di Cadore. ne 2008 nje delegacion i larte lokal i Corovodes vijoi kooperimin duke i kthyer viziten e 2006 perfaqesuesve italiane. Por me vone marredheniet nuk do te vazhdonin. Nuk u diten arsyet por 2010 pritej te ishte konkretizimi i binjakezimit te nevojshem per qytetin e Corovodes. Lidhur me viziten e 2008 shtypi italian rajonal do te shkruante gjeresisht mbi viziten e rangut te larte te Skraparit te asaj kohe. Ne bashkengjitje pak imazhe nga shkrimet ne fjale.
Corovoda On Line