AutoKontroll: Banoret e Skraparit me pak preference per bulmetrat ne keto dite **COPY** -->

Baneri Kryesor Siper

AutoKontroll: Banoret e Skraparit me pak preference per bulmetrat ne keto dite

Fatjon Kaloci
28.4.12

Ajo qe tashme njihet si periudha qe perkon me bulmetin e ri, per shume banore te Corovodes eshte kthyer ne nje kujdes me te larte ne keto produkte. Edhe perse deri me tani nuk ka asnje rast zyrtar te brucelozes, banoret lokal tregojne me shume kujdes ne blerjen e ketyre produkteve. E shtuna lokale ne Corovoden e 28 prillit 2012 deshmoi ne nje vezhgim se blerjet per keto produkte ishin me te pakta. Zona e Skraparit eshte e njohur per blegtori. Vaksinimi i kafsheve eshte e vetmja forme e cila parandalon perhapjen e brucelozes. Nje dite me pare mediat kombetare Top Channel dhe Vizion Plus do te rezervonin nje hapesire ne kronikat e lajmit per riskun e semundjeve te brucelozes.  Skrapari ne 2005 rregjistroi numrin me te larte infeksionit ne fjale ne qarkun Berat.
Corovoda On Line